.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ" ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ !!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ 15-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Ο ΕΟΠΥΥ θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές.




Από τον Μάιο μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή η διασύνδεση της νοσοκομειακής περίθαλψης από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τον ΕΟΠΥΥ για την παρακολούθηση των νοσηλειών σε real time, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη των κλινικών, θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του νέου συστήματος από τις 15 έως τις 30 Απριλίου. Η ενημέρωση των εκπροσώπων του χώρου για το "ηλεκτρονικό μάτι” του Οργανισμού στην περίθαλψη των ασφαλισμένων έγινε πριν το Πάσχα στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όπου ο διοικητής του Οργανισμού Σ. Μπερσίμης και τα στελέχη του Οργανισμού παρουσίασαν στους εκπροσώπους των συμβεβλημένων παρόχων τις νέες ψηφιακές εφαρμογές που τίθενται το προσεχές διάστημα σε λειτουργία.

Αυτές, πέρα από τη διασύνδεση της νοσοκομειακής περίθαλψης με τον ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο, αφορούν στην εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών εντάσεων επί των περικοπών των μηνιαίων υποβολών, τη λειτουργία του νέου data center του Οργανισμού μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς και τη χρήση των ιατρικών πρωτοκόλλων.


Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, είχε προηγηθεί η σχετική απόφαση του αναπλ. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με την οποία όλες οι εισαγωγές των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, αλλά και οι διαγνωστικές εξετάσεις, οι νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών και οι εισαγωγές σε μονάδες νεογνών θα περνούν από το έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι επιχειρήσεις να αποζημιώνονται από τον Οργανισμό. Η απόφαση του αναπλ. υπουργού Υγείας αναφέρει πως τα θεραπευτήρια υποχρεούνται να καταγράφουν αναλυτικά δεδομένα σχετικά με τη νοσηλεία και τις ιατρικές πράξεις. Η καταγραφή και η παροχή τους, όταν ζητηθούν, είναι υποχρεωτική προκειμένου ο πάροχος να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Κλινικών, οι ιατροί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των κλινικών θα συλλέγουν και θα ψηφιοποιούν τους ιατρικούς φακέλους ηλεκτρονικά και θα αποστέλλουν στον ΕΟΠΥΥ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ προωθείται η αποπληρωμή όλων των παρόχων μέσα σε 30 ημέρες μέχρι τα τέλη του 2018, καθώς οι λογαριασμοί θα θεωρούνται εκκαθαρισμένοι. "Βεβαίως το claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής), θα εξακολουθεί να ισχύει, άσχετα με τις ηλεκτρονικές εγκρίσεις” σημειώνει η Ένωση, "αφού οι κλειστοί προϋπολογισμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μαζί τους οι υπερβάσεις λόγω των εξωπραγματικών δεδομένων του προϋπολογισμού”.

Όπως αναφέρουν στελέχη από τον χώρο των κλινικών, μόνο τη χρονιά που πέρασε, η υπέρβαση ανάμεσα στον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές κλινικές (255 εκατ. ευρώ, όπου περιλαμβάνεται το κόστος για νοσηλείες, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, οι ακτινοθεραπείες, οι εμβολισμοί και τα καρδιοχειρουργικά)και τις υποβολές των επιχειρήσεων άγγιξε τα 110 εκατ. ευρώ.



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates