.

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΧΑΛΥΒΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών προσέφυγε η Κίνα, για την απόφαση της κυβέρνησης Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΠΟΕ.




Συγκεκριμένα το Πεκίνο ζήτησε «να αρχίσουν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφορικά με «ορισμένα μέτρα που έχουν στόχο τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου», αναφέρεται στο έγγραφο, στο οποίο διευκρινίζεται πως η προσφυγή κατατέθηκε στις 5 Απριλίου 2018.

Εν τω μεταξύ, για μια νέα φάση ανοίγματος της κινέζικης οικονομίας αλλά και για μείωση των δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Boao και ενώ μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ.



«Η Κίνα θα εισέλθει σε μια νέα φάση ανοίγματος» της οικονομίας της» υποστήριξε ο Jinping, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της Κίνας οπωσδήποτε θα επιτύχουν και η ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι πολιτικές μηδενικού αθροίσματος και ο απομονωτισμός θα πέσουν σε τοίχο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κίνας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα μειωθούν σημαντικά οι δασμοί στην εισαγωγή ΙΧ και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας φέρνει πρόοδο...


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates