.

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ !!!



της Έλενας Καραγεωργοπούλου,
μέλος Δ.Σ. ΣΣΕΑΠΑΔ*

Από τα «Ηρωικά κορίτσια» της ποιήτριας Μαρίας Ταταράκη, στις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα, αναδύεται η «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη• από την ένωση των συναισθημάτων γεννιούνται οι ίδιοι λόγοι για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών που ενέπνευσαν τους ανθρώπους των Νόμων να ασχοληθούν με το Δίκαιο, εκείνο που δεσμεύεται από την πολιτική. Από τη σχέση των δύο εννοιών –κατά νομολογιακή διαπίστωση- προηγείται το Δίκαιο.

Σε παλαιά ιστορικά συμβολαιογραφικά Αρχεία έχουμε οι περισσότεροι από εμάς ανακαλύψει πράξεις πώλησης στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, συμβόλαια που ακυρώθηκαν αργότερα, γιατί η μεταβίβαση ακινήτου είχε ως αντάλλαγμα έναν τενεκέ λάδι, ή μερικές κονσέρβες φαγητού.

Κάνοντας το άλμα στο σήμερα, η ηφαιστειακή έκρηξη των κατασχέσεων και των μαζικών πλειστηριασμών καθρεφτίζει την κυβερνητική υποταγή στην πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, έχοντας εξακοντίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε τόπο αναζήτησης. Ταυτόχρονα η εξάπλωση της κατάθλιψης, της αυτοχειρίας, τη μετανάστευσης, της καταρράκωσης του ρόλου του Συμβολαιογράφου ως δημοσίου λειτουργού στην κοινωνία της χώρας- λίκνου της δημοκρατίας και του πολιτισμού, επιβάλλει ως μόνη λύση την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Μετά από σχετική Αναφορά, στο προσεχές διάστημα θα διερευνηθούν από την Εισαγγελέα Διαφθοράς τα διαλαμβανόμενα στους χειρισμούς της Διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, σε ό, τι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


Μεταξύ άλλων, προκύπτουν δύο μεγάλα ερωτηματικά: α) το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί η προβλεφθείσα από την πιλοτική συμφωνία (αναρτημένη στη Διαύγεια της ιστοσελίδας μας) οριστική σύμβαση και β) η ανάθεση έγινε σε συγκεκριμένων συμφερόντων εταιρεία λογισμικού, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, με υστερόγραφη φωτογραφική δικαιολόγηση της παρασπονδίας, την αντισυνταγματική τροποποίηση του Κώδικα μας (άρ. 98 ν. 2830/2000).

Η Αναφορά αυτή εκθέτει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της αναγκαστικής εκτέλεσης και οι αρχές νομιμότητας και διαφάνειας δεν απόλλυνται λόγω της ηλεκτρονικής διενέργειας του πλειστηριασμού σε ιδιωτικό χώρο, ούτε λόγω της υπό την εξέλιξη της τεχνολογίας καθοδηγούμενης Νομοθεσίας (ν. 4512/2018), ΠΟΥ: 


- επιδεικτικά «αγνοεί» την ανάγκη επαρκούς συμμετοχής του καθού η εκτέλεση στη διαδικασία (ενώ πρόσφατο νομοθέτημα που αφορά στο νέο θεσμό της ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ –με τα εύσημα της Πολιτείας- θέτει ως προϋπόθεση αυτής και καθήκον του διαμεσολαβητή την εξασφάλιση της επάρκειας δυνατότητας συμμετοχής αμφοτέρων των μερών, σε αυτή τη συναινετική και ήπια επίλυση διαφορών, σε σύγκριση με τη βίαιη ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ),
- προκλητικά μεταθέτει την ευθύνη στον καθού, να λάβει γνώση από δική του ενασχόληση και πρόσβαση στον άγνωστο διαδικτυακό τόπο, μίας άνευ ουδεμίας εγγύησης πλατφόρμας, άγνωστης ως προς τη λειτουργία της, ακόμα και σε εμάς τα μέλη, στα οποία και απευθύνεται με το κάλεσμα σε πιστοποίηση,
- μεθοδικά και με την τεκμαιρόμενη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών (οι οποίες από θέση ισχύος έχουν δώσει δείγματα άλλης –προνομιακής- μεταχείρισης), προτρέπει σε άγονους πλειστηριασμούς της πρώτης φοράς, ώστε στον επαναληπτικό νέο, με πτώση της τιμής πρώτης προσφοράς και με τα διαπιστευτήρια «εκτιμητών» ακινήτων, η κατακύρωση – ολοκλήρωση να συνιστά στην ουσία αρπαγή του περιουσιακού στοιχείου με συνοπτικές διαδικασίες.

Αξιοσημείωτες είναι οι μαρτυρίες πολιτών-νομικών, που επιχειρούν την περιήγηση στην πλατφόρμα. Έχουν ήδη επισημάνει σοβαρά κρούσματα δυσλειτουργίας της, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο Συμβολαιογράφος, ενεργών εν αμφιβολία, δεν μπορεί να εγγυηθεί (ως οφείλει και επιβάλλεται) την ασφαλή διεξαγωγή του πλειστηριασμού.

Η πολιτική του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του κ. Ρούσκα, (υπόδικου για κακούργημα που αφορά στη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, αλλά μη έχοντος την ΕΥΘΙΞΙΑ και την ΗΘΙΚΗ να παραιτηθεί από τη θεσμική του θέση μέχρι την περαίωση της ποινικής του υπόθεσης και την κρίση επί της ενοχής του ή μη, για την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης ακατανόητα δεν έχει κινήσει τη διαδικασία που ακολουθείται κατά το Πειθαρχικό Δίκαιο, όπως προβλέπεται) έχει εκθέσει τους συμβολαιογράφους εν γένει, αντιστρατεύεται τον πραγματικό τους ρόλο στην κοινωνία, υποδαυλίζει τις θεσμικές λειτουργίες, ενεργεί σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών αλλά και των ίδιων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης από αντιθεσμική συμπεριφορά και στάση, είχε ως πρόσφατη συνέπεια, την διά αλυσιδωτής αστυνομικής βίας καταστολή κάθε είδους συνταγματικού δικαιώματος των ειρηνικά και έντονα διαμαρτυρομένων διαδηλωτών, κατά της παράνομης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσου απώλειας του χθόνιου μόχθου - ιδιοκτησίας των αδύναμων κοινωνικά πολιτών, με αποκορύφωμα τραυματισμούς άμαχων ανθρώπων και συλλήψεις αυτών άνευ κατηγορητηρίου.

Στον αντίποδα όλων αυτών των πρωτόγνωρων γεγονότων, που διαδραματίζονται έξω από τις θύρες ορισμένων γραφείων των πιστοποιημένων στην «άγνωστη» πλατφόρμα συμβολαιογράφων-συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, η ηχηρή σιωπή του Διοικητικού μας Συμβουλίου, γίνεται ακόμα πιο εκκωφαντική με την «εκ του συλλόγου» ασχολίαστη αποστολή σε μας της μηνυτήριας αναφοράς του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού, ο οποίος μας «καταγγέλλει» για παράνομες πράξεις συμφώνων συμβίωσης, μεταξύ ομοεθνών και αλλοδαπών, με σκοπό την διά γνώριμης μεθόδου απειλής επιβολή ρατσιστικών και φασιστικών συμπεριφορών, σε αναζήτηση «συμπαραστάτη» στην πολιτική του κόμματός του κατά των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Επειδή όλα τα παραπάνω ΜΑΣ αφορούν, ως ζητήματα της επικαιρότητας και της πραγματικότητας, που δεν περιορίζονται σε όσα αφορούν στη διαδικασία των πλειστηριασμών και στους αριθμούς των εκατομμυρίων που ανακοινώνεται πως αφορούν σε χρέη και «κόκκινα» δάνεια, αλλά επεκτείνονται στη θέση μας στην κοινωνία, στον ενεργό ρόλο μας και συμμετοχή στη μεταβαλλόμενη κατάσταση, έχουμε χρέος τον κοινό αγώνα για την επαναφορά την νομιμότητας, την άρνηση νομιμοποίησης παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων που διαπράττονται στο όνομα όλων μας.

Με πυξίδα τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως αυτή θεμελιώθηκε στο Ελληνικό Σύνταγμα.

*ΣΣΕΑΠΑΔ: Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου &Δωδεκανήσου


πηγη: freedomtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates