.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Σε κορύφωση ενόψει της θερινής περιόδου βρίσκονται τα έργα αλλαγής χρήσης και μετασκευής κτηρίων γραφείων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τάση που είναι κυρίαρχη σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τα σκήπτρα να κρατά η Αθήνα.




Αναλυτικότερα, ξενοδοχειακή εταιρεία έλαβε το πράσινο φως για την αλλαγή χρήσης των δύο επταώροφων κτηρίων γραφείων που βρίσκονται στην οδό Ερμού 15-17 σε ξενοδοχείο. Το κτήριο που βρίσκεται στον αριθμό 15 του γνωστού εμπορικού δρόμου ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, ενώ αυτό που είναι στον αριθμό 17 ανήκει σε ιδιώτη. Το project προβλέπει την λειτουργική συνένωση των δύο κτηρίων, την αλλαγή όψης τους και την κατασκευή πισίνας στο τελευταίο δώμα. Εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, ενώ η δυναμικότητα της μονάδας υπολογίζεται σε 80 δωμάτια.

Στην οδό Λέκκα 19 στο Σύνταγμα κτήριο επτά ορόφων θα μετασκευαστεί σε επιπλωμένα διαμερίσματα προς βραχυχρόνια μίσθωση.

Στην οδό Ζακυάδων στον Κεραμεικό τεχνική εταιρεία προχωρά στην κατασκευή τετραώροφου κτηρίου κατοικιών, ενώ επιχειρηματική οικογένεια, με μακρά ιστορία στον χώρο της εστίασης, προχωράει στη μετατροπή γραφείων που βρίσκονται στον πέμπτο όροφο κτηρίου στην Πλάκα σε κατοικίες. Στην περιοχή του Ψυρρή σε εξέλιξη βρίσκεται η αλλαγή χρήσης κτηρίου γραφείων σε κατοικίες στους ορόφους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο και υπόγειο. Στο Κολωνάκι κυπριακών συμφερόντων εταιρεία προχωράει στη μετασκευή τετραώροφου κτηρίου, που χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτήριο, σε συγκρότημα κατοικιών με εμβαδό 340 τ.μ.


Στο Νέο Κόσμο

Ο Νέος Κόσμος αποτελεί μία από τις τουριστικά αναδυόμενες περιοχές εξαιτίας και του κορεσμού από τουριστικές κατοικίες που καταγράφεται στο Κουκάκι. Ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, υλοποιούνται ολοένα και περισσότερα projects.

Έτσι, στις οδούς Θεοφιλοπούλου 18 και Μεναιχμίου στο Νέο Κόσμο, η εταιρεία "B for boutique hotels" εξασφάλισε έγκριση δόμησης για την αλλαγή χρήσης κτηρίου γραφείων σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Το πέντε ορόφων κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 330 τ.μ., με το εμβαδόν του να ανέρχεται σε 986 τ.μ. Η εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, διαθέτει αστικά ξενοδοχεία σε κομβικές τουριστικά περιοχές της Αθήνας, ενώ τον προσεχή Απρίλιο θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους δύο νέα boutique hotels στην Λεωφόρο Καλλιρόης κοντά στο Ναό του Ολυμπίου Διός και στην Λεωφόρο Συγγρού σε κοντινή απόσταση από την Ακρόπολη.

Ένα ακόμη έργο στην περιοχή, που εξυπηρετείται από πέντε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς (τραμ και μετρό) αφορά στην υλοποίηση ξενώνα φιλοξενίας νέων (youth hostel), στις οδούς Καφαντάρη και Αίνου, ο οποίος θα προκύψει ύστερα από την αλλαγή χρήσης πενταώροφου κτηρίου κατοικιών.

Ξένοι επενδυτές

Υπαρκτό, εάν όχι έντονο, είναι το ενδιαφέρον και ξένων σχημάτων που επενδύουν στην αγορά των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων.

Ως εκ τούτου, ισραηλινών συμφερόντων επιχειρηματικό σχήμα απέκτησε πολυκατοικία στην οδό Σαρανταπήχου στον Λυκαβηττό. Το κτήριο ανήκε στο χαρτοφυλάκιο των ιδιοκτησιών της Eurobank και οι επενδυτές θα αναπτύξουν σε αυτό πολυτελείς κατοικίες με στόχο είτε τη βραχυχρόνια μίσθωσή τους είτε την πώλησή τους σε υπηκόους τρίτων χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης άδειας παραμονής για επενδύσεις ύψους 250.000 ευρώ.

Ένας ακόμη επενδυτής από την αλλοδαπή και συγκεκριμένα Κινέζος έχει εξασφαλίσει έγκριση δόμησης για την αλλαγή χρήσης του υφιστάμενου κτηρίου γραφείων και καταστημάτων, στις οδούς Αριστοτέλους 12 και Καποδιστρίου στην Αθήνα, σε κτήριο κατοικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία -προς βραχυχρόνια μίσθωση- πολυτελών επιπλωμένων διαμερισμάτων στο τεσσάρων ορόφων κτήριο, που βρίσκεται σε επιφάνεια 145 τ.μ. και διαθέτει εμβαδόν 735 τ.μ.


ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates