.

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ+ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!




Τροπολογία διευκολύνει την αρχειοθέτηση υποθέσεων - Διεύρυνση των υποψηφίων για τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα


Διευρύνεται ο κύκλος των εισαγγελικών λειτουργών που μπορούν να υπηρετήσουν στη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57/ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν.3663/2008 (Α΄ 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την προσθήκη στο σχέδιο νόμου, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο μπορεί να επιλέξει για τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, υποψήφιους από όλες τις Εισαγγελίες Εφετών και όχι μόνο των Αθηνών όπως προβλεπόταν έως τώρα.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στον Οικονομικό Εισαγγελέα και τον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς να αρχειοθετούν όσες δικογραφίες αυτοί κρίνουν, χωρίς να απαιτείται υποβολή στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης ότι ο ορισμός του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει και συντονίζει το έργο των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών για τα οικονομικά εγκλήματα και κατά της διαφθοράς, θα γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, και όχι από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως ίσχυε έως τώρα.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates