.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΧΕΔΟΝ 3.300 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την παύση των πλειστηριασμών κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διαπιστώνει η Κομισιόν στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας που δημοσίευσε χθες, στο πλαίσιο της έκτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας. Η διενέργεια πλειστηριασμών σταμάτησε με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, αλλά είχε ήδη προ κρίσης επιβραδύνει εξαιτίας του κλεισίματος των δικαστηρίων και των συμβολαιογραφικών γραφείων.

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, σύμφωνα με στοιχεία για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction είχαν αναγγελθεί 5.968 πλειστηριασμοί έναντι 6.416 το α΄ τρίμηνο 2019, σημειώνοντας πτώση 7%. Ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που διενεργήθηκαν τελικά στο φετινό πρώτο τρίμηνο, υποχώρησε κατά 27,7%, στους 3.296 πλειστηριασμούς.

Αναφορικά με τις αναβολές και τους πλειστηριασμούς που κατέληξαν άγονοι, τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2019 δείχνουν ότι στο 28% των περιπτώσεων ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε διότι υπήρξε πληρωμή της οφειλής ή συμφωνία ρύθμισης με την τράπεζα. Περαιτέρω, στο 37% των περιπτώσεων αναβολής του πλειστηριασμού αυτό σχετιζόταν με νομικά θέματα, ενώ το 22% των περιπτώσεων αναβολής συνδέεται με εκκρεμείς υποθέσεις στον νόμο Κατσέλη.

Όσο για τους πλειστηριασμούς που απέβησαν άκαρποι, περίπου το 10% οφείλεται στη διαφωνία μεταξύ οφειλέτη και πιστωτή για την τιμή εκκίνησης. Συμπερασματικά, λέει η Κομισιόν, η διενέργεια ενός αξιοσημείωτου ποσοστού πλειστηριασμών εμποδίζεται από διαδικαστικά εμπόδια και ανεπάρκειες.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι ελληνικές Αρχές έχουν παρουσιάσει ένα πλαίσιο αλλαγών στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και προτάσεις για να γίνει φιλικότερη στους χρήστες η πλατφόρμα e-auction. Μετά τη διερεύνηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών στα θέματα αυτά, οι αναγκαίες τροποποιήσεις στον νόμο θα επεξεργαστούν από μία επιτροπή που θα ετοιμάσει το προσχέδιο του αναθεωρημένου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η οποία θα ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 (αντί της αρχικής προβλεπόμενης προθεσμίας στις 31/3/2020).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates