.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ & ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ !!!



Τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον τομέα της εστίασης προσδιορίζει η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, με δεδομένη και την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης τη Δευτέρα 25/5.

Μέσω της τροπολογίας δίνεται η δυνατότητα αύξησης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η αύξησή τους προβλέπεται η μείωση μέχρι 50% των τελών χρήσης «αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων».

Παράλληλα τονίζεται ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δεν θα πρέπει να εμποδίζει τη διέλευση πεζών ενώ θα πρέπει να προστατεύεται η διάβαση ατόμων με αναπηρία. Ξεκαθαρίζεται, ακόμα, ότι δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών κατασκευών καθώς και η εγκατάσταση ηχείων.

Στο πλαίσιο της τροπολογίας καθορίζονται και οι νέοι κανόνες που αφορούν τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία «με την επικείμενη επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους, κατά τα προβλεπόμενα από τις οικείες διατάξεις, θα επιβληθούν κανόνες τήρησης αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, με αποτέλεσμα να περιορίζεται δραστικά η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στον παραχωρηθέντα κοινόχρηστο χώρο, καθιστώντας αναγκαία ειδική νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να προβλέπεται δυνατότητα παραχώρησης από τους δήμους πρόσθετου εμβαδού στους εν γένει κοινόχρηστους χώρους, ώστε και η λειτουργία των καταστημάτων να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων».

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας «ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης και πάντως δεν μπορεί να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση».

Στην περίπτωση που τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν στον δρόμο θα πρέπει να προηγηθεί «γνώμη της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής και αφορά το τμήμα προ των καταστημάτων ή στην προβολή αυτών»


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates