.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ...ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ;;;



Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης της Αργεντινής με τους πιστωτές της, με τη διορία να φτάσουν σε μια συμφωνία να εκπνέει στις 22 Μαΐου.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Martin Guzman, υπαινίχθηκε ότι οι συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές είναι πιθανό να συνεχιστούν πέρα ​​από την επικείμενη προθεσμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται στο διεθνή Τύπο, υπάρχουν αυξημένες ελπίδες ότι η χώρα της Νότιας Αμερικής θα είναι σε θέση να αποφύγει την ένατη χρεοκοπία της - τουλάχιστον για τώρα.

«Είμαστε της άποψης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παράτασης της προθεσμίας, ώστε να μπορέσουμε τελικά να κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις και να επιτύχουμε μια βιώσιμη συμφωνία με τους πιστωτές μας», δήλωσε ο Guzman.

Η Αργεντινή είχε αρχικά προσεγγίσει διεθνείς πιστωτές που κατέχουν ομόλογα αξίας περίπου 65 δισ. δολαρίων με μια προσφορά που περιλάμβανε τριετή περίοδο χάριτος και σημαντική μείωση των πληρωμών τόκων.

Ορισμένοι κάτοχοι ομολόγων ήταν ανοιχτοί στην προσφορά, αποδεχόμενοι ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να πληρώσει, αλλά πολλοί απέρριψαν τη συμφωνία.
Ο Guzman είπε ότι οι ομολογιούχοι έχουν υποβάλει
 έκτοτε τρεις αντίθετες προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Και οι δύο πλευρές είχαν ακόμα «εποικοδομητικό διάλογο», πρόσθεσε, αλλά έπρεπε να εμβαθύνουν τη διαδικασία συνεργασίας για να καταλήξουν σε συμφωνία.
«Όσο πιο γρήγορα επιλυθεί αυτό, τόσο το καλύτερο», συνέχισε ο Guzman.

«Η συμφωνία πρέπει να είναι επιτυχής για να δώσει στην Αργεντινή τους όρους για να επιστρέψει σε μια βιώσιμη τροχιά».

Ωστόσο, μια περίοδος χάριτος για μια ομάδα πληρωμών τόκων 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρία ξένα ομόλογα πρόκειται επίσης να λήξει στις 22 Μαΐου.

Η οικονομία της χώρας, η οποία αντιμετώπιζε ήδη μια διετή ύφεση, υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας, πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μέχρι σήμερα, 8.809 άτομα έχουν προσβληθεί με το Covid-19 στην Αργεντινή, με 393 θανάτους σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates