.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΞΑΝΑ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!



Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Alpha Bank και η real estate εταιρεία Dimand- Prodea Investments πίσω από την χρηματοδότηση

Μια νέα εποχή για μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σηματο­δοτεί η υπογραφή στις 6 Ιουλίου της σύμβασης για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά. Ένα κτήριο το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί σε έμβλημα για την πόλη.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τον Πειραιά και για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά, με σχέδιο, προγραμμα­τισμό και θέληση» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Στο δημοτικό θέατρο της πόλης, όπου υπεγράφη η σύμβα­ση για την αξιοποίηση του Πύρ­γου, μεταξύ της δημοτικής αρ­χής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), της εταιρείας Dimand- Prodea Investments και της Alpha Bank, που χρηματοδοτεί το έρ­γο, παρουσία και των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο Πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στην Ελλάδα, μετά τον Πύργο των Αθη­νών. Έχει ύψος 84 μέτρα και αποτελείται από 22 ορόφους. Το ύψος της επένδυσης ανέρ­χεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά θα ανέρχεται στο 1.010.000 ευρώ με αναπροσαρ­μογή 2% ετησίως.

Η επένδυση, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις επόμενες εβδομάδες και να ολοκληρωθεί περίπου σε 2,5 χρόνια, προβλέ­πει μικτές χρήσεις γραφείων, κα­ταστημάτων, χώρους ενημέρω­σης και ανάδειξης του τουριστι­κού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουρ­γιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates