.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

FT: ΤΡΑΠΕΖΕΣ, FUNDS & ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ !!!




Και συγκεκριμένα της Καλαβρέζικης οργάνωσης Ντρανγκέτα !!!

Ομόλογα τα οποία καλύπτονταν από τα κέρδη εταιρειών που έλεγχε η ιταλική μαφία αγόραζαν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ξένοι επενδυτές, hedge funds και συνταξιοδοτικά ταμεία!

Σύμφωνα με νομικά και οικονομικά έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση των Financial Times διεθνείς επενδυτές αγόρασαν από το 2015 μέχρι το 2019 ομόλογα εκτιμώμενου ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ καλυμμένα από εταιρείες-βιτρίνες που κατηγορούνται για συνεργασία με την μαφιόζικη οργάνωση Ντρανγκέτα. Η καλαβρέζικη οργάνωση, εναντίον της οποίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό η ιταλική αστυνομία, είναι λιγότερη γνωστή σε σχέση με τη σικελική μαφία, αλλά έχει εξελιχθεί την τελευταία εικοσαετία σε μια μια από τις πλουσιότερες και πλέον επίφοβες στη Δύση εγκληματικές οργανώσεις, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Europol οι δραστηριότητές της της αποφέρουν ετησίως κέρδη 44 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT τα ομόλογα αυτά δημιουργήθηκαν από απλήρωτα τιμολόγια προς τις ιταλικές υγειονομικές Αρχές από εταιρείες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες και σχεδόν όλα δεν είχαν αξιολογηθεί από οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας ούτε διαπραγματεύονταν σε χρηματοπιστωτικές αγορές. Μεταξύ των αγοραστών ήταν και μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, η ιταλική Banca Generali, μέσω εργαλείου που δημιούργησε η επενδυτική CFE με έδρα στη Γενεύη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates