.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ...Ο ΥΠΑΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ+ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ;;; ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...
Με τα μνημόνια φυσικά να έχουν παίξει τον καταλυτικό παράγοντα σε όσα ζήσαμε και θα ζήσουμε σε θέματα Εθνικά αλλά και εσωτερικά το επόμενο διάστημα...




Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Την ώρα που η Ελλάδα αναλώνεται με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα αλλά και με τα 19,8 εκατ που δόθηκαν υπό καθεστώς ευνοιοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης με σκανδαλώδη τρόπο… για μια ακόμη φορά η ΕΕ… αδειάζει την Ελλάδα στα ενεργειακά.

Ο Borell ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Cavusoglu ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Borell ανάλογα με τον πολιτικό αξιωματούχο που έχει απέναντι του προσαρμόζει την διπλωματική γλώσσα… ώστε να τους έχει όλους ικανοποιημένους.


Ο Borell έχει αποδειχθεί και ανακόλουθος και το κυριότερο δημιουργεί σκηνικό ερήμην της Ελλάδος.

-Τα ερωτήματα που τίθενται είναι η Ελλάδα συμφωνεί με τις δηλώσεις του ευρωπαίου αξιωματούχου;

-Υπάρχει σχέδιο συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας, Ελλάδος και Κύπρου;

Είναι προφανές ότι μια τέτοια πρωτοβουλία είναι ενάντια στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος δεν χρειάζονται διαμοιρασμό εσόδων από το πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση του Borell καθώς η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίαζε το Ευρωπαίο αξιωματούχο ως ρεαλιστή και κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Και ενώ η ΕΕ καθώς ο Borell επισκέφθηκε την Τουρκία με την ιδιότητα του ως εκπρόσωπος της ΕΕ θέτει θέμα διαμοιρασμού των εσόδων από την ενέργεια….με ποιο δικαίωμα η Ευρώπη λαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία;

-Η πρωτοβουλία της ΕΕ ήταν σε γνώση της Ελλάδος και της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
Σε κάθε περίπτωση προκαλεί η στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και έναντι της Τουρκίας που την κατηγορεί διπλωματικά αλλά στην πράξη προωθεί και τα τουρκικά συμφέροντα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates