.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΕΩΣ 25 ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ !!!




Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, οι JPMorgan Chase & Co. και Bank of America Corp, θα αντλήσουν από 1,5 έως 2,6 δισ. δολάρια από τις προμήθειες στα δάνεια που χορήγησαν σε αμερικανικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της κυβέρνησης Τραμπ (ΡΡΡ). 

Οι δύο τράπεζες χορήγησαν περισσότερα δάνεια από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική τράπεζα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων, της Νομικής Σχολής του Stanford και της Νομικής Σχολής Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, συνολικά περισσότερα από 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ θα μοιραστούν άθροισμα προμηθειών από 14,3 έως 24,6 δισ. δολάρια. 

Σημειωτέον ότι, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος στήριξης των αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χορηγήθηκαν δάνεια συνολικής αξίας 520 δισ. δολαρίων. Τα δάνεια αυτά μπορούν κυριολεκτικά να χαριστούν στις επιχειρήσεις αν αυτές αποδείξουν ότι διέθεσαν τα κεφάλαια που πήραν για την κάλυψη μισθών του προσωπικού τους. 

Σύμφωνα, πάντως, με όσα δηλώνουν έως τώρα τα στελέχη των αμερικανικών επιχειρήσεων, οι όροι που πρέπει να πληρούν για κάτι τέτοιο είναι ασαφείς και ενδέχεται να μην μπορέσουν να επωφεληθούν, ακόμη κι αν το δικαιούνται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates