.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150.000.000$ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΟ ΕΠΣΤΑΪΝ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Το πρόστιμο σχετίζεται με συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Κάποιες συναλλαγές αφορούν Πληρωμές σε μοντέλα από τη Ρωσία, σε γυναίκες με επώνυμα ανατολικής Ευρώπης, σε νομικά γραφεία, για διακανονισμούς, σε συνεργάτες...




Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αρμόδια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης στην Deutsche Bank, το οποίο σχετίζεται με συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε πέρυσι τον Αύγουστο σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι η τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει, ενώ πρόσθεσε ότι «απέτυχε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα λογαριασμού που πραγματοποίησε εκ μέρους του δράστη, παρά τις άφθονες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο κοινό, για τις συνθήκες που αφορούσαν τα ποινικά αδικήματά του».

Δήλωσε ότι, λόγω της αποτυχημένης εποπτείας της Deutsche Bank, η «τράπεζα επεξεργάστηκε εκατοντάδες συναλλαγές συνολικού ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που, τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει πρόσθετο έλεγχο, δεδομένης της ιστορίας του Επστάιν».

Αυτές οι συναλλαγές περιλαμβάνουν πληρωμές σε άτομα που φέρονται να συνεργάζονταν με τον Επστάιν στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών γυναικών, καθώς και διακανονισμούς συνολικού ύψους άνω των 7 εκατ. δολαρίων. Περιλαμβάνουν επίσης πληρωμές σε δικηγορικά γραφεία, άνω των $6 εκατ. «για νομικά έξοδα του Επστάιν και των συνεργατών του», αναφέρεται επίσης.

Αλλες πληρωμές αφορούν «σε μοντέλα από τη Ρωσία, πληρωμές για δίδακτρα γυναικών, έξοδα ξενοδοχείων, ενοικίων, καθώς και πληρωμές απευθείας σε πολλές γυναίκες με επώνυμα της Ανατολικής Ευρώπης».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates