.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ 3ΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ !!!

ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ...0.01% !!! ΕΝΩ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΤΑ 6ΜΗΝΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ
Στην προηγούμενη δημοπρασία 3μηνων το επιτόκιο είχε φθάσει στο 0,28%, ενώ η τρέχουσα έκδοση υπερκαλύφθηκε 3,03 φορές.



Οριακά λίγο πάνω από το μηδέν κυμάνθηκε η απόδοση στη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που πραγματοποίησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, καθώς διαμορφώθηκε μόλις στο 0,01%.

Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ, με την προσγείωση του επιτοκίου να αποτυπώνει το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τους ελληνικούς τίτλους.

Σημειώνεται ότι η απόδοση κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας είχε διαμορφωθεί στο 0,28%. Το ύψος των προσφορών στη σημερινή δημοπρασία υπερκάλυψε 3,03 φορές το δημοπρατούμενο ποσό και ανήλθε στα 1,893 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Αξίζει να τονιστεί ότι το τελευταίο διάστημα, με στήριξη σαφώς και από τις αγορές που πραγματοποιεί η ΕΚΤ μέσω του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων, οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο αρκετών μηνών, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται σήμερα στο 1,1%, υποχωρώντας κατά 2,4% και αυτή του 5ετούς να φθάνει στο 0,369% (αποκλιμάκωση κατά 3,6%).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates