.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΗΡΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΠΟΣΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000.000€
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τον Σεπτέμβριο ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα έλαβε ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταρούλα Κουράκου.



Η κατηγορία για την οποία έχουν κληθεί σε απολογία αφορά το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ποσού περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών.

Σε βάρος τους έχει συνταχθεί κατηγορητήριο 680 σελίδων. Το αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες τους αποδίδεται αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο είχε αναλάβει η γαλλική εταιρία «Thales». Για το ζήτημα υπάρχει προ ετών κατάθεση στελέχους της εταιρίας το οποίο είχε αναφερθεί σε δωροδοκία υπουργού, η οποία προφανώς έπαιξε βαρύνοντα ρόλο.

Δικηγόρος Παπαντωνίου: «Εικαζόμενη η μεταφορά χρημάτων»

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού, καθηγητής κ. Άρης Χαραλαμπάκης, επισήμανε πως «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται ότι ένα ποσόν μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρίας του εξοπλιστικού, σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας». Παράλληλα, ο κ. Χαραλαμπάκης τονίζει επίσης «Από αυτή την πολύ πρόχειρη μάτια δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρείας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατά την κατηγορία». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί για τους οποίους διερευνάται το ζεύγος Παπαντωνίου είναι οι γνωστοί 9 για τους οποίους έχουν ήδη καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates