.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: ΜΕ ΜΑΤ, ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ & ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΤ ΚΑΙ "ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕ κ.ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Η Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 καταγράφεται ως μια τεράστια μαύρη ημέρα στην ιστορία της ΕΤΕ καθώς κατά την διενέργεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2018 των μετόχων , γίναμε μάρτυρες των εξής γεγονότων:

  1. Σε πλήθος μετόχων-συνταξιούχων δεν επετράπη η είσοδος στην ΓΣ (!) παρά αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ και τα χημικά τους.
  2. Όσοι μικρομέτοχοι κατόρθωσαν να εισέλθουν στο κτίριο-φρούριο της ΓΣ αντιμετωπίστηκαν ως ¨"μιάσματα" και αντί να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο της ΓΣ , οδηγήθηκαν σε διπλανή αίθουσα να παρακολουθήσουν ένα ...video wall!!Γενική συνέλευση μετόχων ΑΕ σε 2 παράλληλα αίθουσες , δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα δούμε .Η αιτιολογία ήταν ότι δεν επαρκούσε η 1η αίθουσα.Το ερώτημα που γεννιέται συνεπώς άμεσα είναι: Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η ΓΣ στον φυσικό της χώρο επί της οδού Αιόλου 86 όπου ο χώρος είναι υπεραρκετός, αλλά αντίθετα επιλέχτηκε η πανάκριβη ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ;
  3. Όσοι μέτοχοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα άδυτα των αδύτων (ανάμεσα τους και ο Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ Γιώργος Κυριακόπουλος ) προπηλακίστηκαν από τους "φουσκωτούς " της νέας (;) διοίκησης Μυλωνά
  4. Τελικά επιτράπηκε σε περιορισμένο αριθμό μετόχων να εισέρθουν ( ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάμε για ΓΣ μετόχων !) με σκοπό να μπορέσουν θέσουν ερωτήσεις προς την διοίκηση.
  5. Για τους παραπάνω λόγους παρεμπόδισης εισόδου και μετέπειτα άρνησης συμμετοχής μετόχων σε ΓΣ, θεωρούμε πλέον ότι η ΓΣ της 26/7/2018 της ΕΤΕ πάσχει ακυρότητας.

Μετά ωστόσο τους προπηλακισμούς και τον τραμπουκισμό των ΜΑΤ και των φουσκωτών , διαπιστώθηκε και η δυσανεξία της νέας διοίκησης Μυλωνά και στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

Η απάντηση του νέου και φέρελπι (κατά πολλούς) διοικητή στις σαφείς και στοχευόμενες ερωτήσεις του Πρόεδρου της Ένωσης Κυριακόπουλου Ιωάννη (βλ. Ομιλία ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΣ ΕΤΕ 2018) ήταν απίστευτη. Είπε "είναι πολλές οι ερωτήσεις, καταθέστε τις στην γραμματεία!" χωρίς ωστόσο να έχει άλλες ερωτήσεις να απαντήσει ή πρόβλημα χρόνου!

Ψέλλισε μόνο ότι:
  • δεν θεωρεί ότι υπήρξε κακοδιαχείριση στον ΛΕΠΕΤΕ και
  • η διαδικασία πρόσβασης στην ΓΣ (με το ξύλο και τα δακρυγόνα) ήταν, κατά τη γνώμη του, νόμιμη!!

Παρέλκει η αναφορά οτι ούτε στην 1 και μόνο ερώτηση του γραμματέα της Ένωσης Ερώτηση Γραμματέα Ένωσης στην ΓΣ ΕΤΕ 2018 σχετικά με την ύπαρξη Ή όχι των 2 υποχρεωτικών αποτιμήσεων (pre & post valuations) που απαιτεί το άρθρο 6Α του Ν 3864/10 για τον έλεγχο της τήρησης της αρχής της μη χειροτέρευσης της θέση πιστωτή (NCWO No Creditor Worse Off) κατά την ΑΜΚ του 2015 , έδωσε απάντηση κάποιος από το ΔΣ , ούτε και τα 4 αλλοδαπά μέλη που προσκληθήκαν ειδικά για αυτό. Κατά τα λοιπά είναι "ανεξάρτητα" μέλη...

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των ζημιωμένων από την ΕΤΕ , είτε αυτοί είναι συνταξιούχοι με τον εξαφανισμένο ΛΕΠΕΤΕ , είτε είναι πρώην κατεστραμμένοι μέτοχοι που λογω της εγκληματικής ανακεφαλαιοποιησης του 2015 έχασαν όλη την μετοχική τους περιουσία και θα διεκδικήσει μαζί τους την αποκατάσταση των απωλειών τους με κάθε μέσο.

Σας παραπέμπουμε και στα σχετικά ερωτήματα που έθεσε γραπτά ο Γραμματέας της ΕΝΩΣΗΣ (είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ στο τμήμα γενικές συνελεύσεις) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΟΧΟΥ, και τα οποία η ΕΤΕ θεωρεί , απαραδέκτως, ότι τα απάντησε ψελλίζοντας "έτσι μας είπαν να κάνουμε!"

Μα αν απλά εκτελούνται "άνωθεν" εντολές τότε γιατί στην στην ΓΣ τέθηκε το θέμα κατόπιν έγκρισης αμοιβές επίπεδου διοικητών-manager και όχι αντίθετα επίπεδου απλού κλητήρα -delivery personnel!

Καλούμε συνεπώς μαζικά τους συνταξιούχους και τους μικρομετόχους της ΕΤΕ και όλων των συστημικών Τραπεζών να γίνουν ΑΜΕΣΑ μέλη της ΕΝΩΣΗΣ και να αγωνιστούν.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

www.helinas.gr

ΥΓ: Αδιαφορία της διοίκησης και άρνηση απαντήσεων είχαμε διαπιστώσει και κατά την ΓΣ της EUROBANK ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ 10/7/2018 , και τώρα επιβεβαιώνεται οτι αυτά είναι κοινή τακτική των τραπεζιτών μας.

Τότε Η ΕΝΩΣΗ είχε απευθύνει ερώτημα: αν αντιμετωπίζει την περίπτωση η Τράπεζα EUROBANK να αποζημιώσει τους παλιούς μετόχους , όταν αποκατασταθεί η κερδοφορία, στα πρότυπα της κίνησης της Santander που χωρίς να έχει υποχρέωση ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ 100% τους μετόχους και ομολογιούχους (έως 100 χιλ ) της BANCO POPOULAS όταν την εξαγόρασε 2017 https://www.santander.com/csgs/Satellite/CFWCSancomQP01/en_GB/pdf/HR130717ENG.pdf

Ωστόσο και πάλι , στα πρότυπα του κ Μυλωνα , ο διευθύνων σύμβουλος κ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ δήλωσε άγνοια!, παρά τις στενές σχέσεις με την Santander (Στρατηγική συνεργασία Eurobank - Banco Santander για το διεθνές εμπόριο) και αρνήθηκε να απαντήσει.


ΠΗΓΗ: kyroslawoffices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates