.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ" ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Σε πρώτη φάση διερευνάται το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας ώστε να κριθεί αν θα υπάρξει παρέμβαση από την αρχή.



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Μια εκ πρώτης όψεως αθώα υπηρεσία που διευκολύνει την ανάληψη μετρητών τον πελάτη της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Αρχής Ξεπλύματος.

Πρόκειται για την υπηρεσία Λεφτά στο Λεπτό που είναι διαθέσιμη στους πελάτες της Τράπεζας που έχουν λογαριασμό προκειμένου να τους διευκολύνει να κάνουν αναλήψεις από τα ATM’s χωρίς να έχουν μαζί τους την χρεωστική κάρτα.

Οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να κάνουν με τον τρόπο αυτό ανάληψη έως 200 ευρώ την ημέρα και έως 3.000 ευρώ το μήνα.

Ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί μέσω web banking να εκδώσει ένα συγκεκριμένο κωδικό που αποστέλλεται με SMS και στη συνέχεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έως 24 ώρες να πάει σε οποιοδήποτε ATM και να κάνει ανάληψη του ποσού με τη χρήση του κωδικού.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι ο κωδικός μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε από τον κάτοχο του λογαριασμού και αυτός να κάνει την ανάληψη.

Έτσι η Αρχή θεωρεί κατ’ αρχήν ότι δημιουργείται έδαφος για την διακίνηση «μαύρου χρήματος» έστω και σε ποσά που δεν είναι τεράστια.

Στην παρούσα φάση πάντως διερευνάται το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας ώστε να κριθεί αν θα υπάρξει παρέμβαση από την αρχή ώστε να σταματήσει η διάθεσή της στο κοινό.

Εκτιμάται πάντως ότι χρησιμοποιείται πέρα της διευκόλυνσης συνήθως σε μέλη της οικογένειας του κατόχου του λογαριασμού και για αδήλωτες πληρωμές (χωρίς αποδείξεις) προς επαγγελματίες που θεωρούνται αυξημένου κινδύνου στη διάπραξη φοροδιαφυγής όπως οι γιατροί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίλογος στο ενδεχόμενο κατάργησης της υπηρεσίας είναι πως είτε διατίθεται είτε όχι η υπηρεσία Λεφτά στο Λεπτό δεν μπορούν να αποφευχθούν πληρωμές χωρίς απόδειξη καθώς απλά ο κάτοχος του λογαριασμού θα πρέπει να προσέρχεται στα ATM’s και να κάνει ανάληψη ώστε στη συνέχεια να πληρώνει σε μετρητά. Βεβαίως αυτό δυσχεραίνει τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι ανάλογη υπηρεσία δεν διατίθεται από άλλη τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates