.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ & ΚΑΒΕΣ !!!

 


Αναπροσαρμόζεται το ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Την κρισιμότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό στην Αττική τόνισαν ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία, ανακοινώνοντας παράλληλα νέα μέτρα για τον περιορισμό της στην Ελλάδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η πορεία εξαρτάται από όλους μας, πολίτες και πολιτεία, καθώς κανένα μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, αφού τόνισε πως βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και υπογράμμισε πως η προσήλωση στη μάσκα είναι το καλύτερο εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα είναι:


  • Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.
  • Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στην Κώ, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ. Το μέτρο ισχύει από αύριο 5 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.
  • Επιπρόσθετα αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Πλέον τα καταστήματα αυτά μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7 όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. 'Αρα από αύριο στις 5 το πρωί αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.


Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων μπαίνει σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή. Δηλαδή αποφασίστηκε:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.


Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

«Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας, υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα και ταυτόχρονα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ», εξήγησε.

«Αν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, δεν χρειάζονται άλλα» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.


Μαγιορκίνης: Παραμένει η ανησυχία για το δεύτερο κύμα του κορoνοϊού

Το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό, με πάνω από 300 κρούσματα καθημερινά, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ο Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθης και η Πλατεία Αμερικής. Σημείωσε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του κορoνοϊού.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1121180/koronoios-kleinoyn-periptera-mini-market-kai-kaves-ta-mesanyxta-deite-se-poies-perioxes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates