.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Τη διαδικασία βάσει της οποίας το δημόσιο θα χορηγεί την επιδότηση της δόσης των δανείων για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ορίζει ότι η επιδότηση θα καταβάλλεται σε δεσμευμένους λογαριασμούς.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Γέφυρα έχουν φτάσει ήδη τις 115.000 και η επιδότηση από την πλευρά του δημοσίου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Προϋπόθεση για την καταβολή της επιδότησης είναι ο δανειολήπτης να είναι συνεπής ως προς την καταβολή του τμήματος της μηνιαίας δόσης που του αναλογεί.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει ο νόμος η συνεισφορά του Δημοσίου διακόπτεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Εφόσον διαπιστωθεί ότι η αίτηση έχει εγκριθεί χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.

β) Σε περίπτωση θανάτου του αιτούντος.

γ) Εφόσον κατόπιν τριών διαδοχικών εντολών πίστωσης, δεν έχει καταστεί δυνατόν να πιστωθεί η συνεισφορά του Δημοσίου σε έναν τουλάχιστον τραπεζικό λογαριασμό.

δ) Σε περίπτωση που, κατόπιν του επανελέγχου, διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις χορήγησης της συνεισφοράς του Δημοσίου.

ε) Σε περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερήσει την καταβολή του ποσού που βαρύνει τον ίδιο.

στ) Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων του οφειλέτη.

ζ) Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η αίτηση υπαγωγής είναι ψευδής και η ανακρίβεια επηρεάζει την επιλεξιμότητα του αιτούντος.

Κατά τη διάρκεια της καταβολής της συνεισφοράς του Δημοσίου, ο οφειλέτης έχει την υποχρέωση να καταβάλλει εμπρόθεσμα το ποσό της οφειλής που βαρύνει τον ίδιο.Εμπρόθεσμη θεωρείται η καταβολή που πραγματοποιείται το αργότερο κατά την καταληκτική ημερομηνία που έχει ορίσει ο χρηματοδοτικός φορέας.

Αν ο δικαιούχος δεν καταβάλει εγκαίρως το ποσό που βαρύνει τον ίδιο, ο θιγόμενος πιστωτής ενημερώνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, το αργότερο μέσα σε τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες, από την ημερομηνία κατά την οποία ο οφειλέτης καθυστέρησε την καταβολή του μέρους της οφειλής που βαρύνει τον ίδιο.

Σε περίπτωση έκπτωσης του οφειλέτη από τη συνεισφορά του Δημοσίου, τα καταβληθέντα ποσά της συνεισφοράς αναζητούνται, καταλογίζονται στον οφειλέτη και επιστρέφονται εντόκως με επιτόκιο 2% από τον χρόνο καταβολής τους. Αν η αίτηση υπαγωγής είναι ψευδής και η ανακρίβεια επηρεάζει την επιλεξιμότητα του αιτούντος , τα ποσά επιστρέφονται εντόκως με επιτόκιο 5% από τον χρόνο καταβολής τους.

Για την παρακολούθηση της τήρησης των υποχρεώσεων του οφειλέτη, οι χρηματοδοτικοί φορείς οφείλουν να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάσταση δικαιούχων και καταβληθέντων ποσών, ώστε να διαπιστώνονται οι καταβολές για τον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα.

 

πηγη 

https://www.mononews.gr/oikonomia/pos-tha-dinete-i-epidotisi-tou-dimosiou-gia-to-programma-gefira-ti-provlepi-i-kia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates