.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΗΠΑ-ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ !!!




H δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την αγορά του ψηφιακού χρήματος έχει αναδειχθεί σε πολιτικό θέμα, με κάποιους Ρεπουμπλικάνους να αντιδρούν στην πρόθεση του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ Γκάρι Γκέσλερ, να αντιμετωπισθούν τα κρυπτονομίσματα ως επενδύσεις.

Την ίδια ώρα, εντείνεται το λόμπινγκ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την αγορά, επιβεβαιώνοντας αρχίζουν να προσαρμόζονται στις νόρμες παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας. Ενδεικτική είναι η εκστρατεία «Fight for the Future» ενάντια σε μέτρο που συζητείται στο Κογκρέσο για την καταγραφή των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ.

Η διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων και προϊόντων που απορρέουν από αυτά έχει εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, φθάνοντας έως και τα 2 τρισ δολάρια και οδηγώντας τις αποτιμήσεις των αντίστοιχων πλατφορμών όπως είναι η Coinbase σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Εντούτοις, ο Τομ Έμερ που είναι μέλος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θεωρεί πως η εποπτεία των κρυπτονομισμάτων από τη SEC μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στους μικροεπενδυτές και στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

Ανάλογη θέση πήρε, επίσης, η Χέστερ Πιρς, η οποία είχε διοριστεί από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα ανώτατα κλιμάκια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των SEC. «Ανησυχώ διότι η αρχική αντίδραση μιας εποπτικής αρχής είναι να ρυθμίσει μια αγορά. Αλλά δεν είμαι σίγουρη πως αυτό θα είναι ωφέλιμο για την καινοτομία», είχε δηλώσει σε συνέντευξη στους Financial Times.

Αν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε πρόσφατα πως δεν έχει καμία πρόθεση να απαγορεύσει όλα τα κρυπτονομίσματα, όπως συνέβη στην Κίνα. Είναι όμως, ευρέως γνωστό πως χρησιμοποιούνται και σε παράνομες ενέργειες όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η πληρωμή λύτρων σε χάκερς. Πληροφορίες της Wall Street Journal είχαν αποκαλύψει πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν διερευνούσε τρόπους για να επιβάλει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ανάλογο με αυτό των τραπεζών στις εταιρείες που εκδίδουν stablecoins, δηλαδή τα ψηφιακά νομίσματα που συνδέονται με ισοτιμίες για να είναι πιο σταθερά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates