.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ DGCOMP Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!



Ύστερα από καταγγελίες του ιδιωτικού τομέα της υγείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCom), κλήθηκε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να παραβιάζονται κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στην αγορά υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η DGcom ήταν υποχρεωμένη να διερευνήσει τις καταγγελίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως άλλωστε προκύπτει από σχετική επιστολή που έστειλε στην αρμόδια διεύθυνση του υπ. Οικονομικών. 

Από τις καταγγελίες που δέχθηκε η DGCom, καλείται να ελέγξει κυρίως το ζήτημα που σχετίζεται με τις συμβάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής με νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, όπου η CVC είναι μέτοχος. 

Υπενθυμίζεται ότι το ντιλ που είχε κλείσει με την Εθνική Ασφαλιστική αφορούσε στην πώληση του 90,01% της ασφαλιστικής στο CVC partners, το οποίο επίσης είναι μέτοχος στα νοσοκομεία Υγεία, Μητέρα, Metropolitan (και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα). Πέραν του μεγέθους της Εθνικής Ασφαλιστικής και του μεριδίου αγοράς που κατέχει στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, η DGcom καλείται τώρα να διερευνήσει πιθανό πρόβλημα στον ανταγωνισμό λόγω των συμβάσεων-συνεργασιών της Ασφαλιστικής με ιδιωτικά νοσοκομεία όπου επίσης το αμερικανικό κεφάλαιο είναι μέτοχος, σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχθηκε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates