.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΑΪΜΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ & ΕΚΒΙΑΖΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!


Η δικογραφία για την "θεία" και τους ανώτερους δικαστικούς που δήθεν καθάριζαν υποθέσεις !!!



Του Πέτρου Κουσουλού

Τους απολαυστικούς διαλόγους μεταξύ του 44χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας όπλων, ο οποίος συνελήφθη το πρωινό της 2ης Μαρτίου 2017, και του εκβιαζόμενου πελάτη του από τον οποίο ζητούσε περί τις 100.000 ευρώ για να μην καταλήξει στην φυλακή, περιέχει η δικογραφία που αποκαλύπτει το ereportaz.

Με εκφράσεις του στυλ «οι εισαγγελείς και οι άλλοι ζητάνε το κεφάλι σου», τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, την «θεία» ή «Σμαράγδα» όπως την αποκαλούσε η οποία σε συνεργασία μαζί του «καθαρίζει κόσμο με χρήματα» για να μην φυλακισθεί, αλλά και απειλές ότι σε περίπτωση που δεν δώσει χρήματα θα αναλάβουν μπράβοι, ο 44χρονος εκβιάζε συστηματικά το θύμα του.

Εκτός από την Βασιλική Θάνου και τον Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος, Ιωάννη Αγγελή, τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Νίκο Ποιμενίδη, άλλους δικαστικούς λειτουργούς, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφείρη, και άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας που υπηρετούσαν στο Τμήμα Όπλων.

«Θα φας τουλάχιστον 10 χρόνια»

Τον Σεπτέμβριο του 2016 το θύμα πήγε στον έμπορο όπλων δύο σκοπευτικά πιστόλια για να τα συντηρήσει ή να τα πουλήσει.

Επικοινώνησε μαζί του στις 25 Νοεμβρίου για να πληροφορηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τα όπλα καθώς το ένα βρέθηκε στην κατοχή οπολουργού της Ασφάλειας, ο οποίος είχε συλληφθεί για λαθρεμπόριο φυσιγγιών και παράνομη κατοχή όπλων. Μάλιστα του έδειξε και ένα δημοσίευμα του διαδικτύου. Του είπε όμως ότι μπορούσε να «καθαρίσει» καθώς είχε «λύσει και στο παρελθόν» παρόμοια θέματα.

Πώς θα τα έλυνε; Χάρη στις υψηλές διασυνδέσεις του αλλά και χρήματα. Έτσι λοιπόν αρχικά και για να μην φυλακισθεί το θύμα για τουλάχιστον μια… δεκαετία κατάφερε να του αποσπάσει 34.000 ευρώ.

Μάλιστα του είπε ότι για να μην φυλακισθεί ο συλληφθείς οπλουργός έδωσε σε «ψηλά κεφάλια» της αστυνομίας 160.000 ευρώ.

«Μου ζητάνε το κεφάλι σου»

Τα 34.000 ευρώ ήταν μόνο η αρχή. Από την δικογραφία προκύπτει ότι στην συνέχεια ο 44χρονος ζητούσε άλλες 67.000 ευρώ για να “λαδώσει” κόσμο και κοσμάκη: Αξιωματικούς της Ασφάλειας, έναν εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, έναν Ανακριτή, δυο υπαλλήλους του υπουργείου, και μια δικαστίνα. Όταν το θύμα απάντησε πως δεν μπορεί να δώσει αυτό το ποσό ο αδίστακτος εκβιαστής είπε το εξής αμίμητο: “Οι εισαγγελείς και οι άλλοι ζητάνε το κεφάλι σου”. Πρότεινε μάλιστα να υπογράψει γραμμάτια για επτάμιση χρόνια με χίλια ευρώ μηνιαία δόση.

Οι συνομιλίες-φωτιά και η “θεία”

Τον Ιανουάριο του 2017 το θύμα κατάλαβε ότι κάτι πηγαίνει στραβά και αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία η οποία άρχισε να καταγράφει τα τηλέφωνα του 44χρονου. Από το υλικό που βρίσκεται στην διάθεση του ereportaz προκύπτουν σημεία και τέρατα:
Στις 10 Φεβρουαρίου 2017 οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί ο 44χρονος του είπε ότι οι δικαστές και οι Αξιωματικοί είχαν υποψιαστεί ότι είχε μιλήσει. Γι αυτόν τον λόγο στην υπόθεση ενεπλάκησαν και “μπράβοι”. Γι αυτό τον λόγο επιστρατεύτηκε και ένας “Ιταλός” που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Ο 44χρονος υποστήριξε ότι προσπαθούσε να πείσει το κύκλωμα πως δεν είχε γίνει καταγγελία, αλλά στην περίπτωση που είχε γίνει θα έβγαζε πρώτος την κουκούλα!
Στην συνέχεια ο 44χρονος αναφέρθηκε και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Την “θεία” ή “Σμαράγδα” όπως την αποκάλεσε δείχνοντας μια φωτογραφία της στο θύμα. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί της και ότι εκείνη είναι που δίνει εντολή σε όλους να μην τον πειράξουν έως ότου καταβάλλει και το υπόλοιπο ποσό. Σε άλλη συζήτηση που καταγράφηκε από τον κοριό του είπε ότι σε συνεργασία με την “θεία” είχε καθαρίσει πολύ κόσμο για να μην φυλακισθεί.
Στην ίδια συνάντηση του είπε ότι είχε αλλάξει και τηλέφωνο καθώς όπως του είπε ένας Θωμάς από την ΕΥΠ παρακολουθούνταν. Γι αυτό και επέμεινε τα υπόλοιπα χρήματα (έπεσε στις 25.000 ευρώ) να καταβληθούν στο σπίτι του αλλά και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες να μιλάνε συνθηματικά.

Η σύλληψη

Πρωινό της 2ης Μαρτίου οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο σπίτι του 44χρονου. Το θύμα είχε μαζί του και 5.000 ευρώ προσημειωμένα. Ο 44χρονος του είπε ότι θα “καθάριζε” έναντι 100.000 ευρώ και κάποιους που είχαν πιάσει για ναρκωτικά. Μαζί του ήταν και μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής. Η συναλλαγή έγινε στο υπνοδωμάτιο με το θύμα να λέει ότι θα έδινε την επόμενη δόση σε δυο εβδομάδες. Δεν πρόλαβε καθώς λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη. Μαζί του συνελήφθη και η 43χρονη φίλη του στο σπίτι της οποία βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο αλλά και 30.000 ευρώ. Απολογούμενη ισχυρίστηκε ότι τα πάντα ανήκουν στον 44χρονο ο οποίος με την σειρά του είπε ότι τα κατασχεθέντα προέρχονται από την δουλειά του.


Δείτε και τα σχετικά έγγραφα από τη δικογραφία που αποκαλύπτει το ereportaz:



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates