.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΗΝ EUROBANK Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τη δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων λαμβάνει η Eurobank για την εταιρεία FPS που είναι η μετεξέλιξη των εταιρειών που είχε ο όμιλος για την διαχείριση οφειλών και την ενημέρωση των δανειοληπτών. Έχει προηγηθεί η άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος στην πρώην Aktua– νυν Cepal – της Αlpha Bank και θα ακολουθήσει πιθανότατα η εταιρεία της Alvarez and Marsal.

H FPS θα αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank, και εντάσσεται στην καθετοποιημένη δομή του Ομίλου για τα προβληματικά δάνεια της οποίας προίσταται ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Καλαντώνης.

Η δημιουργία της δευτερογενούς αγοράς κόκκινων δανείων εμφανίζει καθυστερήσεις και στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μόνο μία και σήμερα και η δεύτερη εταιρεία, πήραν άδεια καθώς το πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες είναι βαρύ και γραφειοκρατικό όπως και η ίδια η ΤτΕ αναγνωρίζει και για το λόγο αυτό θα ζητήσει αλλαγές ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ήδη, υπάρχουν περί τις δέκα ακόμη εταιρείες που ενδιαφέρονται να λάβουν άδεια για να εισέλθουν στην αγορά που θα διαχειριστεί μέρος των 110 δις.ευρώ προβληματικών δανείων, τα οποία μάλιστα αυξάνονται – κατά 1,5 δις.ευρώ το τελευταίο δίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας γύρω από την αξιολόγηση.

Οσο αφορά πάντως το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης, η ΤτΕ συγκλίνει με τα αιτήματα των ίδιων των υποψήφιων εταιρειών που κάνουν λόγο για υπερβολική γραφειοκρατία που συνεπάγεται κόστος και χρόνο ενώ ζητείται επίσης οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διαχείριση να διαχειρίζονται και τα συνδεδεμένα με τα δάνεια ενυπόθηκα ακίνητα, εφόσον αυτά περιέρχονται στην κατοχή της τράπεζας, μέσω ρύθμισης ή πλειστηριασμού.

Έτερο αίτημα είναι η παροχή φορολογικών διευκολύνσεων καθώς με το ισχύον πλαίσιο επιβάλλεται ΦΠΑ στις προμήθειες διαχείρισης με τις οποίες θα χρεώνει η εταιρεία την τράπεζα.

Απαίτηση του υφιστάμενου νόμου είναι οι εισπρακτικές εταιρείες που συνεργάζονται ήδη με τράπεζες να λάβουν επίσης άδεια διαχείρισης, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, απαίτηση που είναι υπερβολική τόσο σύμφωνα με την αγορά, όσο και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του ανεξάρτητου συμβούλου.

H εταιρεία διαχείρισης δανείων λιανικής Cepal ήταν η πρώτη που έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος και ήδη δραστηριοποιείται. Πρόκειται για την κοινή εταιρεία της Alpha Bank και της ισπανικής Aktua η οποία μέσα στο 2016 εξαγοράστηκε από τη νορβηγική Lindorff.

Η Cepal ξεκινά με χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, από το οποίο το ήμισυ είναι δάνεια με εξασφαλίσεις, ενώ το υπόλοιπο αφορά σε μη εξασφαλισμένα, κυρίως καταναλωτικά δάνεια.

Σε επόμενη φάση, το χαρτοφυλάκιο θα ενισχυθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ και ως τα τέλη του χρόνου η εταιρεία θα απασχολεί περί τα 200 άτομα προσωπικό που θα αναλάβουν την επικοινωνία με τους πελάτες.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates