.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΧΜΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΥΡΩ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

G EURO ΣΗΜΑΙΝΕΙ GREEK EURO ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ή ΔΡΑΧΜΗ
Σημαίνει δηλαδή σφραγισμένα ευρώ, που θα τυπώνονται από την ΤτΕ, θα κυκλοφορούν μόνο στην Ελλάδα και θα ανταλάσσονται με τα κανονικά ευρώ και τα υπόλοιπα νομίσματα στη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ, όπως γινόταν κάποτε με τις κατοχικές δραχμές !!! 




ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΩΣ GREXIT !!!
Σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι, το ευρώ, είναι αμετάκλητο και μη αναστρέψιμο !!!

Ότι δηλαδή, κατά τη Συνθήκη ης Λισσαβόνας, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποβολής κράτους μέλους από την ευρωζώνη, αλλά ούτε και αυτή της οικειοθελούς αποχώρησής του και της επιστροφής του σε εθνικό ή άλλο νόμισμα, με αποτέλεσμα, η μόνη περίπτωση εξόδου από το ευρώ, να είναι σήμερα η έξοδος από την ίδια την ΕΕ, κατά τό άρθρο 50 της ΣΛΕΕ.

Έτσι λοιπόν, ο μόνος τρόπος που μπορούσε να εφευρεθεί από τους κατασκευαστές των Μνημονίων, προκειμένου, η ομηρία της Ελλάδας στα προγράμματα της οικονομικής και νομισματικής εξαθλίωσης του κράτους, των πολιτών και των επιχειρήσεων, να μην μπορεί να επηρεάσει την συστημική ευτστάθεια της Ευρωζώνης, ήταν ένα νομισματικό εργαλείο που θα κρατούσε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, χωρίς όμως οι μνημονιακή καταστροφή της χώρας και τα ενδεχόμενα πιστωτικά γεγονότα, στα οποία αυτή νομοτελειακά θα οδηγήσει, να μπορούν  να επηρεάσουν τις εύθραυστες πλέον νομισματικές ισορροπίες του ευρώ στις διεθνείς νομισματικές αγορές.

Κάπως έτσι λοιπόν εφευρέθηκε η λύση των
ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ, ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩ
που σημαίνει εντός ΕΕ & Ευρωζώνης ως προς τις υποχρεώσεις, 
αλλά εκτός ως προς τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα και με
ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!

Το έχει σχεδιάσει από το 2012 ο Σόιμπλε.
Το αποκάλυψε άθελά του το 2016 ο Βενιζέλος.
Και κινδυνεύουμε να το δούμε να συμβαίνει, όσο ψαχνόμαστε για αδιέξοδες λύσεις εκτός κοινής λογικής !!!  



Το σχέδιο Σόιμπλε το αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους, περιγράφοντας την πρόταση που είχε ακούσει δύο φορές, όπως είπε, ως υπουργός Οικονομικών το 2011- 2012, από τον Γερμανό ομόλογό του. Όπως υποστήριξε, θα δημιουργούνταν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», οι πολίτες θα σήκωναν από τις τράπεζες το πολύ 8 σφραγισμένα ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία θα λειτουργούσαν οριακά ώσπου να έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος.

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates