.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΦΛΩΡΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΝΗ !!!

ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ...
Τώρα πως γίνεται κάποιοι "επώνυμοι" να παίρνουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας που οδηγούν σε αποφυλακίσεις την ώρα που στα ΚΕΠΑ πετσοκόβουν τα ποσοστά αναπηρίας στους "μη επώνυμους" είναι ένα άλλο θέμα...





Συνολικά 4 vip-αποφυλακίσεις ερεύνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς


Η αποκάλυψη της “μαϊμού” αναπηρίας ενός vip κρατούμενου των ελληνικών φυλακών – του επιχειρηματία Αρη Φλώρου – που οδήγησε στην -έστω ολιγοήμερη- απελευθέρωση του, έβαλε αμέσως στο εισαγγελικό μικροσκόπιο τις αποφυλακίσεις τεσσάρων εξίσου διάσημων κρατουμένων. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης και ο βαρυποινίτης Κώστας Ναστούλης είναι οι τέσσερις πρώην κρατούμενοι για τους οποίους η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς επανεξέτασε τους φακέλους της αποφυλάκισης τους.

Ερευνήθηκε εάν ήταν κοινό “κλειδί” που σε όλους ξεκλείδωσε την πόρτα της φυλακής τους, είτε το μεγάλο ποσοστό αναπηρίας που τους είχε αναγνωριστεί, είτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που επικαλέστηκαν ενώπιον δικαστών και δικαστικών συμβουλίων.


Οπως αποκαλύπτει το “Mononews”, στις 4 του περασμένου Σεπτέμβρη, μόλις μία ημέρα μετά την επιστροφή του 39χρονου Αρη Φλώρου στη φυλακή, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, με κατεπείγον έγγραφο της (δείτε εδώ Το έγγραφο της κ. Ελένης Τουλουπάκη ) στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτησε να της χορηγηθούν όλα τα στοιχεία για τις αποφυλακίσεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, της Βίκυς Σταμάτη, του Ανδρέα Μαρτίνη και του Κώστα Ναστούλη.

Ηταν οι πρώτες περιπτώσεις αποφυλακίσεων, τις οποίες επέλεξε να ελέγξει η κα Τουλουπάκη, μετά το σάλο των αποκαλύψεων για την περίπτωση του νεαρού επιχειρηματία και την έρευνα που επεκτάθηκε σε όλους τους κρατούμενους που βγήκαν από τη φυλακή, επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2018, με το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 2399 έγγραφο της, υπό την επισήμανση “κατεπείγον”, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς αιτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Τμήμα Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης, να της αποσταλούν “εγγράφως στοιχεία για τους κρατούμενους Κωνσταντίνο Ναστούλη, Βασιλική Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, Ανδρέα Μαρτίνη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλο”.

Με το έγγραφο της η Ελένη Τουλουπάκη έθεσε σειρά ερωτημάτων και ζήτησε έγγραφες απαντήσεις:

  • σε ποια φυλακή κρατήθηκε ο καθένας από τους 4, 
  • με βάση ποιες καταδικαστικές αποφάσεις ή βουλεύματα,
  • για πόσο χρονικό διάστημα παρέμειναν στη φυλακή και 
  • πότε αποφυλακίστηκαν.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς ζήτησε να της διαβιβαστούν τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων που διέταξαν την απελευθέρωση των Παπαγεωργόπουλου, Σταμάτη, Μαρτίνη και Ναστούλη καθώς και επικυρωμένα αντίγραφα των φακέλων τους.

Οι 4 αποφυλακίσεις

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελέγχεται η πιστοποίηση από το αρμόδιο ΚΕΠΑ του μεγάλου ποσοστού αναπηρίας στον πρώην δήμαρχο Θεσσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Διαβατών στις 28 Ιουλίου του 2015. Με τελεσίδικη καταδίκη 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ.Παπαγεωργόπουλος βγήκε από τη φυλακή μετά από εγκλεισμό 2 ετών και 5 μηνών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της συμπρωτεύουσας δέχθηκε ότι ο κρατούμενος πρώην δήμαρχος πληροί τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς του έχει αναγνωριστεί αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.

Δυο χρόνια μετά, ένα δημοσίευμα που έφερε τον πρώην δήμαρχο να κάνει σκι στο Καϊμάκτσαλαν, οδήγησε σε εισαγγελική έρευνα του ιατρικού φακέλου του. Η υπόθεση τελικώς μπήκε στο αρχείο καθώς η εισαγγελέας κατέληξε στο ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος διατηρεί ποσοστό αναπηρίας 71%.

Πρώτη φορά ελέγχεται η αναπηρία άνω του 75% του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν. Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2017, μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ανακριτής που τον έστειλε δυο φορές στη φυλακή για δυο δικογραφίες (δωροδοκία 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων από τη γερμανική εταιρεία «Hospitalia» και τα δωρεάν νοσήλια σε εύπορους ασθενείς, την περίοδο 2007-2010), διέκοψε την προσωρινή του κράτηση, αποδεχόμενος τα έγγραφα της αναπηρίας του.

Για την Βίκυ Σταμάτη η οριστική αποφυλάκιση ήρθε το Νοέμβριο του 2017, όχι λόγω προβλημάτων υγείας αλλά λόγω της μείωσης της ποινής της σε κάθειρξη 8 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών.

Ομως, η πόρτα της φυλακής για τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε ανοίξει δυο χρόνια νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου του 2015. Τότε, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αποδέχθηκαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετά από έξι αρνητικές αποφάσεις σε αντίστοιχα αιτήματα της, τελικά την αποφυλάκισαν.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ήλεγξε και την αποφυλάκιση του βαρυποινίτη Κώστα Ναστούλη καθώς για στενό συγγενικό του πρόσωπο και επίσης πρώην κρατούμενο των φυλακών, φέρονται να προέκυψαν ενδείξεις ότι χρησιμοποίησε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά για να κερδίσει μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και κατ’ επέκταση, την αποφυλάκιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έγγραφα που απεστάλησαν στους εισαγγελείς δεν προέκυψε παρατυπία στην αποφυλάκιση του Κώστα Ναστούλη καθώς δεν βγήκε από τη φυλακή επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά βάσει της προβλεπόμενης από το νόμο έκτισης της ποινής του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates