.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ MEGA !!!

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΗΜΑ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ
Στα 15.000.000€ το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος προς τις τράπεζες !!!



Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega Channel, ολοκληρώνοντας την εκκαθάριση του πρώτου ιδιωτικού καναλιού στην Ελλάδα. Μέσω του πλειστηριασμού θα πουληθούν το σήμα, η ταινιοθήκη, το αρχειακό υλικό (δελτία ειδήσεων, συνεντεύξεις, εκπομπές κ.α.) και ορισμένα ακίνητα.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και το αρχειακό υλικό του Mega είναι πάρα πολύ μεγάλο, από παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς και ιδιαίτερα από τα νέα τηλεοπτικά κανάλια, και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα το τίμημα από την πώληση του προγράμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιχειρηματίες Ιβαν Σαββίδης (Open) και Ευάγγελος Μαρινάκης παρακολουθούν πολύ στενά την διαδικασία.

Όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές το εγχείρημα θα «τρέξει» γρήγορα, καθώς υλοποιείται από την Grant Thornton η οποία προχώρησε, με επιτυχία, στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Οι τράπεζες περιμένουν ότι τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Mega μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος στις τράπεζες, που είναι της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια και πριν διακοπεί η μετάδοση του σήματός του, το κανάλι αποπλήρωσε μεγάλα ποσά δανείων στις τράπεζες, χάρη στα έσοδα που άντλησε από τη μετάδοση προγράμματος αρχείου.


Περισσότερα στο economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates