.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ;;; ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ...ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ...Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Συν ότι μέσω των όρων του "προγραμματος γέφυρα", δηλαδή τις επιδότησης δόσεων κορωνό-πληκτων, έχουν σκοπό να παγιδεύσουν τους δανειολήπτες σε αποδοχή όλων των τραπεζικών παράνομων χρεώσεων και σε υποχρέωση μετέπειτα συνέπειας έως και 18 μήνες !!!



Ως σανίδα σωτηρίας για τις τράπεζες θα λειτουργήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα «Γέφυρα» για την πρώτη κατοικία με κρατική επιδότηση, που αναμένεται να διασώσει τα έσοδα των τραπεζών από το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων.

Το πρόγραμμα που επιδοτεί έως και το 90% της μηνιαίας δόσης για όλα τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, αλλά και σημαντικό ποσοστό της δόσης των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, θα λειτουργήσει ως τροφοδότης των εσόδων από τόκους για τις τράπεζες σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο κατά την οποία η κρίση θα δοκιμάζει τις αντοχές των νοικοκυριών και των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται.

Η επιδότηση των τόκων για εννέα μήνες έρχεται να «κουμπώσει» με το πρόγραμμα αναστολής δόσεων που έχουν εφαρμόσει οι τράπεζες και τα οποία λήγουν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στα τέλη Δεκεμβρίου, διασφαλίζοντας την ομαλή αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων όχι μόνο για το 2020, αλλά και το 2021. Αυτό γιατί η κρατική επιδότηση συνοδεύεται με την υποχρέωση για τη συνέχιση της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων από την πλευρά των δανειοληπτών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα για χρονικό διάστημα από 6 έως και 18 μήνες ανάλογα με την κατηγορία του δανείου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιστραφεί η κρατική επιδότηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates