.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!



«Θύμα» των αλληλοδιαδοχικών επιπλοκών που προκαλεί η πανδημία ακόμα και στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, πέφτει το «project kick».

Το σχέδιο δηλαδή των πιστωτριών τραπεζών να εκποιήσουν τα αθετημένα και καταγγελμένα δάνεια της «Γεώργιος Καραϊσκάκης Α.Ε.».

Εταιρείας που ιδρύθηκε το 2003, αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και την εκμετάλλευση του πειραϊκού γηπέδου, που χρησιμοποιεί σαν έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Πλέον, οι οφειλές έχουν φτάσει να αγγίζουν τα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ. Ποσό που «πηγάζει» αφενός μεν από το μεγάλο ομολογιακό δάνειο που χορηγήθηκε το 2008, αλλά και αφετέρου από τους τόκους, οι οποίοι «τρέχουν» με περίπου 2 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς επίσης και τις ποινές υπερημερίας που έχουν επιβληθεί.

Οι πιστώτριες τράπεζες με επικεφαλής τη Eurobank είχαν φτάσει πολύ κοντά στην εκποίηση των «κόκκινων» δανείων της εταιρείας του γηπέδου Καραϊσκάκη, στα τέλη της περσινής χρονιάς.

Τότε , η πρωτοβουλία με την κωδική ονομασία «project kick» έχει βγεί στον «αέρα» στοχεύοντας να προσελκύσει ενδιαφερόμενους επενδυτές. Όντως, πέντε funds εξέφρασαν δυνητικό ενδιαφέρον .

Από αυτά, εκείνο που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και μπήκε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες ήταν το αμερικανικό fund του Fortress. Ένα fund της «πρώτης γραμμής» διεθνώς, το οποίο έχει κάνει μέχρι τώρα αρκετές και σημαντικές δουλειές στην Ελλάδα, που άπτονται στον ευρύτερο τομέα των επιχειρηματικών δανείων.

Το Fortress ήταν το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει το «project kick» καθώς απέμενε η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, συστατικό στοιχείο της οποίας ήταν το ύψος του «κουρέματος» των υπο εξαγορά αθετημένων δανείων της «Γεώργιος Καραϊσκάκης Α.Ε.»

Ωστόσο η έλευση της πανδημίας λειτούργησε ανατρεπτικά. Το ποδόσφαιρο μπήκε κι αυτό σε «καραντίνα», τα ποδοσφαιρικά μάτς γίνονται πιά χωρίς θεατές, ενώ και οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου Καραϊσκάκη , είναι ανενεργές. Άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη.


Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εκποίηση των δανείων έχει ουσιαστικά τιναχτεί στον αέρα, καθώς έχει διασαλευτεί πλήρως η έννοια της αποτίμησης των εκποιούμενων οφειλών. Ορισμένοι, δίνουν μια πολύ μικρή πιθανότητα …διάσωσης του εν λόγω deal, αν και η κρατούσα αντίληψη είναι ότι αυτό είναι ανεδαφικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας βολιδοσκοπεί την αγορά για τα δάνεια της «Καραϊσκάκης». Πλην όμως, οι τιμές που ακούει για την παραχώρηση των δανείων είναι εξόχως χαμηλές.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates