.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

BLOOMBERG: ΣΕ «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ !!!

 



Η Ισπανία θα δημιουργήσει ένα μητρώο με τα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον Covid-19, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προσπαθειών να μετριαστεί η αντίσταση του κοινού απέναντι στο νέο εμβόλιο.

Ενώ το μητρώο θα κοινοποιηθεί και σε άλλους Ευρωπαίους εταίρους, δεν θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Salvador Illa σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta, τη Δευτέρα. Η λήψη του εμβολίου είναι εθελοντική στην Ισπανία και τα στοιχεία αυτά θα «αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων», δήλωσε ο Illa.

Τη Δευτέρα, η Ισπανία έγινε η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα που καταγράφει ρεκόρ με περισσότερους από 50.000 θανάτους από κορονοϊό. Η χώρα επλήγη ιδιαίτερα από τον ιό, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο. Όταν εξήλθε από το αυστηρό lockdown τρεις μήνες αργότερα, η διαχείριση της πανδημίας τέθηκε στα χέρια των περιφερειακών κυβερνήσεων.

Ενώ η Ισπανία επέβαλε εκ νέου περιορισμούς στις μετακινήσεις καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι, η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει αυστηρό lockdown όπως αυτά που έχουν εφαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από τον ιό επιβραδύνεται από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σίμον, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Ισπανίας. Ωστόσο, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο των διακοπών μπορεί να έχουν «κενά» και να μην αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα, είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates