.

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ SSM ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αδεια διαχείρισης NPLs στην Ελλάδα από την κοινοπραξία StormHarbour - Fire

Η κοινοπραξία της ιταλικής εταιρίας είσπραξης απαιτήσεων Fire και της επενδυτικής εταιρίας StormHarbour έλαβε άδεια για NPLs στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.
Η κοινοπραξία, με το όνομα EuPraxis FSI, θα έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Οι βασικοί μέτοχοι της EuPraxis FSI:

-Η ιταλική εταιρεία Fire Group SpA, η οποία αποτελεί την πρώτη και ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ΜΕΔ στην Ιταλία από το 1992 με στελεχιακό δυναμικό άνω των 2.300 εργαζομένων, η οποία σε ετήσια βάση διαχειρίζεται άνω των 8,3 δισ. ευρώ ΜΕΔ κατανεμημένα σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια περιπτώσεις.
Η Fire διαθέτει αξιολόγηση RSS2+ στην κατηγορία Ειδικού Διαχειριστή Στεγαστικών Δανείων και ABSS2+ στην κατηγορία Ειδικού Διαχειριστή Ενυπόθηκων Δανείων από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings.
-Η αγγλική εταιρεία StormHarbour Securities, η οποία είναι ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση στην παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών στις κεφαλαιαγορές με παρουσία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ασία και ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων σε θέματα τιτλοποίησης παγκοσμίως.


Πρώτο "τσεκ απ" του SSM στις τράπεζες για την πορεία μείωσης των "κόκκινων" δανείων
Το πρώτο "τσεκ απ" στις τράπεζες, μετά την υποβολή των αναθεωρημένων στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ξεκίνησε ο SSM την εβδομάδα αυτή.

Στελέχη του SSM βρέθηκαν στην Αθήνα, ξεκινώντας σταδιακά τον έλεγχο που θα οδηγήσει στο πρώτο τριμηνιαίο report επιδόσεων τον Ιούνιο, επικεντρώνοντας στα πλάνα των τραπεζών για τη μείωση των NPEs, στις πωλήσεις χαρτοφυλακίων και στην πορεία των ρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι η στοχοθεσία που είχαν υποβάλει οι τράπεζες στον SSΜ τον Σεπτέμβριο 2018 προέβλεπε μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στα 35 δισ. ευρώ από 88,6 δισ. ευρώ, όπως αυτά διαμορφώνονταν στο τέλος Ιουνίου 2018. Η μείωση αυτή, μέσα στην τριετία 2019-2021, θα οδηγούσε σε υποχώρηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) από το 47,6% κάτω του 20% στο τέλος του 2021.

Με στοιχεία τέλους Δεκεμβρίου 2018, τα "κόκκινα" δάνεια είχαν υποχωρήσει στα 81,8 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά περίπου 12,7 δισ. ευρώ συγκριτικά με το τέλος Δεκεμβρίου του 2017 και κατά περίπου 25,4 δισ. ευρώ (δηλ. περισσότερο από 23%) έναντι του Μαρτίου του 2016, οπότε και είχε καταγραφεί και το υψηλότερο επίπεδο ΜΕΔ.

Με την αναθεώρηση των στόχων στα τέλη Μαρτίου 2019, ο πήχης για τη μείωση των NPEs ενισχύθηκε τουλάχιστον κατά 10 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική μείωση του στοκ των "κόκκινων" δανείων στα 60 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2021.


ΠΗΓΕΣ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates