.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ALPHA BANK: ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΑΡΠΑΖΕΙ 200-300 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Η Alpha Bank προχωρά στην ανάθεση διαχείρισης περισσοτέρων από χιλίων ακινήτων !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :

Στην πρώτη μαζική ανάθεση διαχείρισης ακινήτων, προχωρεί η Alpha Bank μέσω της AREMI (Asset Real Estate Management and Investment), της μονάδας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που έχει συστήσει εσωτερικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα θα προχωρήσει στην ανάθεση διαχείρισης πλέον των 1.000 ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων της και φέρεται να έχει καταλήξει στην επιλογή τριών κορυφαίων asset managers. Οι τελευταίοι, μαζί με την Alpha Αστικά Ακίνητα θα αναλάβουν την τακτοποίηση και διάθεση στην αγορά των ακινήτων αυτών.

Σημειώνεται ότι η Alpha Αστικά Ακίνητα έχει διατηρήσει τον διακριτό της ρόλο στον όμιλο της Alpha Bank, ασχολούμενη με την παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς ακινήτων (εκτιμήσεις και πιστοποιήσεις έργων, αγορές, πωλήσεις, μισθώσεις, εκμισθώσεις ακινήτων, παρακολούθηση – συντονισμός έργων κ.λπ.).

Η Asset Real Estate Management and Investment, με Γενικό Διευθυντή τον κ. Γιάννη Γκάνο, είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες μονάδες διαχείρισης ακινήτων που έχουν συσταθεί από τις τράπεζες. Η εταιρεία έχει στόχο τη διαχείριση των μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας, διαθέτοντας ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ που προέρχονται από κατασχέσεις ή από πλειστηριασμούς.

Επιδίωξη της θυγατρικής της Alpha Bank ήταν, μέσα στο 2019, να δημιουργήσει πακέτα συναλλαγών με στόχο τη διάθεση των στοιχείων ενεργητικού έως το 2021. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η πρώτη κίνηση ανάθεσης πλέον των 1.000 ακινήτων προς διαχείριση.

Το πλήθος των ακινήτων που θα δοθούν στην πορεία για διαχείριση θα βαίνει αυξανόμενο, καθώς στο ήδη μεγάλο υπάρχον στοκ, προστίθενται μηνιαίως περί τα 200 – 300 νέα ακίνητα από πλειστηριασμούς και από εθελοντικές παραδόσεις.

Όπως αναφέρουν στο Capital.gr αρμόδια στελέχη τραπεζών, η διαχείριση των ακινήτων είναι κρίσιμη διότι μπορεί να αποφέρει μελλοντικές υπεραξίες στις τράπεζες. Εξ αυτού του λόγου, οι τράπεζες δεν προτιμούν τις απευθείας πωλήσεις χαρτοφυλακίων, καθώς το ρίσκο της μελλοντικής αξίας των ακινήτων καρπώνεται (υπεραξία) ο αγοραστής, ο οποίος, μάλιστα, έχει προβεί στην εξαγορά και με σημαντικό discount.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν, πάντως, ότι η διαχείριση των ακινήτων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε παράγει άμεσο αποτέλεσμα. Για ακίνητα που αποκτούν οι τράπεζες μέσω πλειστηριασμών, και εφόσον ο πιστούχος δεν ασκήσει ανακοπές, απαιτείται ένα δεκάμηνο μέχρι το ακίνητο να καταλήξει στον ισολογισμό της τράπεζας και τουλάχιστον δύο χρόνια για να αξιοποιηθεί και να μεταπωληθεί.

Όσο για ακίνητα που έχει ήδη η τράπεζα στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, το απαιτούμενο διάστημα για την διαχείρισή τους από εξειδικευμένες εταιρίες υπολογίζεται στα τρία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates