.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΤΟ 80% ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ...ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ !!!




Ηλεκτροκίνηση: Ρεκόρ ζήτησης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ανάρπαστα έγιναν ήδη από τις πρώτες 18 ώρες λειτουργίας του προγράμματος τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα επίσημα στοιχεία από το απόγευμα της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων μέχρι σήμερα το πρωί δείχνουν ότι μέσα σε 18 ώρες απορροφήθηκε περί το 1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, ο συνολικός προϋπολογισμός θα εξαντληθεί ταχύτατα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν.

Βάσει των στοιχείων, πρωταγωνιστής ζήτησης αναδεικνύεται το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80% με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ήδη να φτάνουν τις 742, ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα (116), ενώ καλή επίδοση παρουσίασαν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα σε μόλις 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών.

Ωστόσο η μερίδα του λέοντος στα ΙΧ ανήκει στα εταιρικά οχήματα καθώς, από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν σε εταιρικά ΙΧ, τα 27 σε επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 σε επαγγελματικά βαν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates