.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ 1/9 ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!

ΕΝΩ ΔΣΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΚΟΡΩΝΟΤΕΣΤ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ
Την ίδια ώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να επιβληθεί τοπικό lockdown στα ποινικά δικαστήρια του νομού, τουλάχιστον για ένα μήνα !!!



Την τήρηση και τη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων κατά τη νέα δικαστική χρονιά, ζητεί με ανακοίνωσή της την Παρασκευή η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής:

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, πάντα σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στις σχετικές κανονιστικές προβλέψεις (μέγιστος αριθμός ατόμων ανά αίθουσα, χρήση μάσκας, αντισηπτικού, τήρηση ελαχίστων αποστάσεων).

Για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα κατά τη λειτουργία των δικαστηρίων το νέο δικαστικό έτος, καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν με αυξημένη προσοχή όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα, απευθύνουμε πρόσκληση στους λοιπούς παράγοντες της Δικαιοσύνης, ήτοι την Πολιτεία, τους δικαστές και τους δικαστικούς υπαλλήλους, να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες στο μέτρο της ευθύνης τους, ατομικής και συλλογικής, ώστε η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να απονέμεται απρόσκοπτα στη χώρα».


Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω...


Κορωνοτεστ με μεγάλη έκπτωση, από τέσσερα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, εξασφάλισε για τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, με τιμές από 65 μέχρι 70 ευρω.

Την ίδια ώρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να επιβληθεί τοπικό lockdown στα ποινικά δικαστηρια του νομού, τουλάχιστον για ένα μήνα, ενοψει της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων.

Οπως τονίζεται, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης οδηγηθηκε σε αυτή την απόφαση μετά από έκτακτη συνεδρίασή του, ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, μετά «το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη νήσο Λέσβο και ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης», τονίζοντας ότι πρέπει «να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή συνεδρίαση των δικαστηρίων, τόσο για δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς αλλά και για συνηγόρους και πολίτες».

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης:

«Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Λέσβο έχούν αυξηθεί δραματικά, ιδιαίτερα δε στην πόλη της Μυτιλήνης.

Με δεδομένο το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη νήσο Λέσβο και ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης και επίσης το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων και συγκεκριμένα για τις συνεδριάσεις των ακροατηρίων, ιδιαίτερα των Ποινικών, που άρχονται από την 1/9/2020, όπου αναπόφευκτα θα παρατηρηθεί ανεπιθύμητος συγχρωτισμός, το Διοικητικό Συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης σε έκτακτη συνεδριάσή του σήμερα αποφάσισε να απευθυνθεί σε εσάς, προκειμένου με απόφασή σας να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία των Ποινικών Δικαστηρίων στην ΠΕ Λέσβου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός με την ελπίδα ότι θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή συνεδρίαση αυτών, τόσο για δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς αλλά και για συνηγόρους και πολίτες».


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates