.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Για επανεκκίνηση των πλειστηριασμών από τον Οκτώβριο πιέζουν οι τράπεζες

Πιέσεις για επανεκκίνηση των πλειστηριασμών τον Οκτώβριο ασκούν οι τράπεζες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα και διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών για τους δανειολήπτες.

Σημειώνεται ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα-γέφυρα του υπουργείου Οικονομικών για προστασία της πρώτης κατοικίας όσων επλήγησαν από την πανδημία. Μέχρι τότε ή, σε κάποιες περιπτώσεις έως το τέλος του έτους, ισχύει το μορατόριουμ μη καταβολών για διάφορες κατηγορίες δανείων από τις τράπεζες εν μέσω του covid-19.

Από τον Οκτώβριο, όμως, οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι το «restart» των πλειστηριασμών επιβάλλεται προκειμένου να επιστρέψει στην κανονικότητα η διαδικασία ρευστοποίησης ακινήτων για τους δανειολήπτες που δεν επιδιώκουν ή δεν δικαιούνται προστασία από το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, αλλά και για όσους δεν έχουν απευθυνθεί στις τράπεζες για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Ένας σημαντικός παράγοντας πίεσης για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι η δευτερογενής αγορά κόκκινων δανείων, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν δρομολογηθεί σημαντικές τιτλοποιήσεις, ύψους 20 δισ. ευρώ περίπου, προϋπόθεση για την ομαλή πορεία των οποίων αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του πλαισίου ρευστοποίησης μέσω των πλειστηριασμών.

Θυμίζεται ότι οι ηλεκτρονική πλειστηριασμοί «πάγωσαν» τον Μάρτιο όπου ξέσπασε η πανδημία και παραμένουν στο «hold» έκτοτε, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα eauctions.gr να βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Ένα θέμα που τίθεται, πάντως, όσον αφορά στην επαναλειτουργία των πλειστηριασμών είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη «επιστροφή στην κανονικότητα» μπορεί να στηριχθεί στις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εξέλιξη της πανδημίας -και σε μεγάλο βαθμό αβέβαιες, όπως και η ίδια η φύση της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, πάντως, ένα σημαντικό μέρος των δανείων της τάξης 70-80% για το οποίο «πάγωσε» η καταβολή δόσεων για ένα τρίμηνο (τέλος Ιουνίου), επανήλθε σε κανονική ροή αποπληρωμής, γεγονός που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για περιορισμό νέων κόκκινων δανείων που θα αφήσει πίσω της η πανδημική κρίση.

Κρίσιμος παράγοντας για τις προοπτικές επαναλειτουργίας του πλαισίου υποχρεωτικών ρευστοποιήσεων είναι, σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση της οικονομίας μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα αποπληρωμής των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates