.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠ'ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!!

 



Στα πράσα πιάστηκαν εργοδότες στη Δράμα που απαίτησαν από τους εργαζόμενους να τους επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμβουλεύτηκαν τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας όταν οι εργοδότες τους, τους ζήτησαν να κάνουν ανάληψη το χρηματικό ποσό που τους κατατέθηκε και να τους το επιστρέψουν, ειδοποιήσαν τις αρχές.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας και όταν οι εργαζόμενοι τα παρέδωσαν στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έξω από ATM, η ίδια και ο υπεύθυνος καταστήματος συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη, καθώς τα φαινόμενα της επιστροφής του δώρου όλο και πληθαίνουν. Ωστόσο όπως αναφέρει, «όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, τότε η αυθαιρεσία τιμωρείται»:

«Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates