.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΑ ΤΣΙΠΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2023 !!!

 



Μπορεί καλά καλά να μη μπήκαμε στο 2022, αλλά όπως φαίνεται η παγκόσμια έλλειψη chips θα συνεχιστεί όχι μόνο το επόμενο έτος, αλλά και το μεθεπόμενο. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Intel, μιας από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, προειδοποίησε πως το φαινόμενο θα συνεχιστεί και το 2023.

Αναλυτικότερα, ο CEO Pat Gelsinger τόνισε για άλλη μια φορά ότι παρά την προσπάθεια των εταιριών να αυξήσουν την παραγωγή όσο γίνεται για να καλύψουν την ζήτηση, κάτι τέτοιο θα αργήσει να συμβεί. Μάλιστα, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει, η Intel ανακοίνωσε μια επέκταση των δυνατοτήτων της με ένα νέο εργοστάσιο στη Μαλαισία, επένδυση ύψους $7 δισεκατομμυρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Gelsinger δήλωσε:

Η γενική έλλειψη ημιαγωγών είναι αρκετά σημαντική και μάλιστα η βιομηχανία των ημιαγωγών βρισκόταν ήδη σε ρυθμό αύξησης περίπου 5% ετησίως, πριν καν την πανδημία.

Ο COVID διέκοψε τις αλυσίδες εφοδιασμού και ταυτόχρονα η ζήτηση εκτινάχθηκε στο +20% από έτος σε έτος. Κάπως έτσι, οι διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού δημιούργησαν ένα πολύ μεγάλο κενό, την ώρα που και αυτή η εκρηκτική ζήτηση συνεχίστηκε.

Απλά χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουμε περισσότερες δυνατότητες κατασκευής και να έτσι να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ραγδαία αυτή αύξηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates