.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS EKBIAZOYN ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Διαβάστε προσεχτικά τι μεταδίδει το bankingnews.gr


Στον …αέρα ο διαγωνισμός του Φορέα αξιοποίησης ακινήτων των ευάλωτων δανειοληπτών, που να σημειωθεί χάνουν τα σπίτια τους και από την επιβολή του Μνημονιακού ΕΝΦΙΑ, που για τα κρατικά ταμεία αποδείχθηκε ανεξάντλητη πηγή εσόδων αφού κάθε χρόνο φέρνει 2,6 δισ ευρώ από την εφαρμογή του.

Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ως στυλοβάτης των κρατικών εσόδων, με τα νοικοκυριά να πληρώνουν ότι τους αναλογεί αλλά οι επενδυτές δεν θέλουν να αναλάβουν αντίστοιχη υποχρέωση.
Στέλεχος Εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις λέει στο BN ότι η παραμονή του ΕΝΦΙΑ ως υποχρέωση καταβολής από τον Φορέα αξιοποίησης ακινήτων, θα λειτουργήσει ανασταλτικά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για έναν σκόπελο, ο οποίος πρέπει να ξεπεραστεί αν θέλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για τη διαχείριση του Φορέα των ακινήτων.

Το αίτημα των servicers έχει φτάσει στους αρμόδιους , οι οποίοι ακόμη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Αρκούνται μόνο να καθυστερούν την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Τα βασικά του σημεία είναι σχεδόν έτοιμα, αλλά στην περίπτωση που αναφέρεται ή δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ όπως και η τακτοποίηση των ακινήτων σε περίπτωση που έχουν πολεοδομικές παραβάσεις ή και αυθαίρετους χώρους που δεν έχουν νομιμοποιηθεί, να είναι σε θέση ο διαχειριστής του Φορέα να τα πουλήσει σε άλλον επενδυτή χωρίς να έχει γίνει η τακτοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορέας ακινήτων είναι αναγκαίος μηχανισμός λειτουργίας για την υλοποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα που υλοποιείται με το νόμο 4738/2000 με τίτλο «Ρύθμιση Οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας.»

Οι servicers έχουν το πάνω χέρι έναντι του υπουργείου Οικονομικών.

Στην περίπτωση που δεν λυθούν τα κρίσιμα ζητήματα, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον και με συνέπεια ο διαγωνισμός αναζήτησης διαχειριστή του Φορέα να καταστεί άγονος.

Το πρόβλημα από το 2022 θα είναι πιο έντονο διότι θα εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες, που αλλάζουν τη διάρθρωση των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ ενώ οι μειώσεις κατά μέσο όρο δεν τους αγγίζουν διότι το αίτημα είναι ένα και παραμένει να μην πληρώνουν.

Ωστόσο τα προβλήματα υλοποίησης του Εξωδικαστικού Μηχανισμού όπως και του Πτωχευτικού Κώδικα είναι ακόμη σημαντικά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ένας ευάλωτος δανειολήπτης να κάνει τα βήματα για να φτάσει στο τέλος της διαδρομής της διαδικασίας.
Ειδικά στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό έχουν κατατεθεί περίπου 40.000 αιτήσεις και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόλις 600 ρυθμίσεις δανείων των οφειλετών.

Στο στάδιο της Πτώχευσης τα Ειρηνοδικεία ακόμη δεν είναι σε θέση να παραλάβουν αιτήσεις και να δώσουν αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου διότι η πλατφόρμα είναι μη λειτουργική αφού δεν έχει λάβει πιστοποίηση όπως και τα Ειρηνοδικεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates