.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ+ΟΤΟΕ !!! ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!!



Αλλαγή στάσης της διοίκησης της Πειραιώς μετά την απεργία των εργαζομένων στο τμήμα των κόκκινων δανείων

Σε εθελοντική, και όχι υποχρεωτική βάση, θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή των εργαζομένων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Επισφαλών Δανείων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς στην Intrum, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με σημερινή της ανακοίνωση, μάλιστα, η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαιώνει ότι μετά από συναντήσεις των εκπροσώπων της ΟΤΕ έχουν διασφαλιστεί τρεις βασικές γραμμές:

1) Σε οποιαδήποτε μελλοντική λύση επιλέξει η Τράπεζα, θα υπάρξει προστασία της απασχόλησης χωρίς απολύσεις.
2) Θα διαφυλαχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζομένων πλαισιώσουν το όποιο νέο σχήμα.
3) Οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε όποιο μελλοντικό σχήμα υπάρξει, εκτός εάν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του insider.gr ότι η διοίκηση στρέφεται σε μια πιο «ήπια» στρατηγική σε ό,τι αφορά τη μαζική μεταφορά 1.200 εργαζομένων από την τράπεζα στη θυγατρική που θα συσταθεί. Συγκεκριμένα, εξετάζει την παροχή οικονομικών κινήτρων σε όσους εργαζομένους αποφασίσουν να μεταπηδήσουν στη νέα εταιρεία, της οποίας το 80% θα πωληθεί στην Intrum. Η σύμβαση εργασίας στην εταιρεία αυτή θα προσομοιάζει στη σύμβαση της ΟΤΟΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ όπως έχει αναφερθεί ήδη μέσω της διαδικασίας απόσχισης κλάδου που προβλέπει η νέα νομοθεσία περί εταιρικών μετασχηματισμών, οι εργαζόμενοι διατηρούν τα κεκτημένα τους λόγω προϋπηρεσίας.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates