.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το capital.gr :

Στις τράπεζες κατέληξε το 85% των ακινήτων που έβγαλαν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες το α' τρίμηνο του έτους, καταδεικνύοντας το μέγεθος της πρόκλησης διαχείρισης των ακινήτων αυτών, δεδομένων των στόχων που έχουν υποβάλει οι τράπεζες στον SSM και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, μεγάλο ποσοστό των πλειστηριασμών που διενεργούνται αποβαίνουν άγονοι και στο 70%-75% των περιπτώσεων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οφειλέτες αρνούνται την αποτίμηση του ακινήτου για την εκκίνηση του πλειστηριασμού. Ειδικότερα, παρουσιάζουν εκτίμηση του ακινήτου η οποία παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση σε σχέση με αυτήν της τράπεζας και ο δικαστής ζητά νέες εκτιμήσεις για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Το υπόλοιπο ποσοστό των άγονων πλειστηριασμών οφείλεται στην τελευταίας στιγμής κατάθεση μικροποσού προκειμένου να φανεί ότι το δάνειο εξυπηρετείται και να σταματήσει ο πλειστηριασμός.

Οι πλειστηριασμοί στους οποίους προχώρησαν οι τράπεζες το α' τρίμηνο του 2019 ήταν πολύ λιγότεροι των αρχικών σχεδιασμών και σε αυτό βάρυνε τόσο το υπό διαμόρφωση πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και η προεκλογική περίοδος. Υπενθυμίζεται ότι ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί από 22 Μαΐου μέχρι και 5 Ιουνίου, ενώ είναι δεδομένο ότι και μετά μέχρι τις εθνικές εκλογές οι πλειστηριασμοί θα μπουν στον "πάγο".

Την εικόνα για την πορεία των πλειστηριασμών δίνουν τα αποτελέσματα α' τριμήνου που έχουν ανακοινώσει οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου). Ειδικότερα:

Το α' τρίμηνο 2019 η Εθνική Τράπεζα διενήργησε 737 πλειστηριασμούς εκ των οποίων το 22% ήταν επιτυχείς, το 44% άγονοι και το 34% αναβλήθηκαν. Το α' τρίμηνο 2018 η Τράπεζα είχε διενεργήσει μόλις 33 πλειστηριασμούς, το β' τρίμηνο 272, το γ' τρίμηνο 479, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους οι πλειστηριασμοί που διενήργησε εξακοντίστηκαν στους 1.483 προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμηλός βηματισμός του α' τριμήνου.

Σαφέστερη εικόνα για την εξέλιξη των πλειστηριασμών και περισσότερα στοιχεία για το πώς κινούνται στο μέτωπο της διαχείρισης του στοκ των ακινήτων τους δίνουν οι παρουσιάσεις αποτελεσμάτων α' τριμήνου 2019 της Eurobank και της Alpha Bank.

Tο α' τρίμηνο 2019 η Eurobank διενήργησε 755 πλειστηριασμούς εκ των οποίων το 48% ήταν επιτυχείς, το 48% απέβησαν άκαρποι και το 24% αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν. Συνολικά, το 2018 η Τράπεζα είχε διενεργήσει 3.601 πλειστηριασμούς, από τους οποίους το 41% γόνιμοι, το 34% άγονοι και το 25% ή ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν.

Από τους πλειστηριασμούς που διενήργησε και ήταν γόνιμοι κατά το α' τρίμηνο του 2019, η Τράπεζα απέκτησε το 85% των ακινήτων, ενώ το 15% κατέληξε σε τρίτους. Με τις αγορές ακινήτων από τους πλειστηριασμούς που πραγματοποίησε, το χαρτοφυλάκιο REO της Eurobank επιβαρύνθηκε με επιπλέον 186 ακίνητα, αξίας 28 εκατ. ευρώ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates