.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΟΠΑΠ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ...ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

ΤΟ 1% ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΟΠΑΠ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΩΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σκάνδαλο στην Κύπρο !!!





Είναι σημαντικό για τους πολίτες να γνωρίζουν ότι τα ποσά που δίνονται από τον ΟΠΑΠ σε χορηγίες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αφαιρούνται και μειώνουν ισόποσα τα έσοδα της Δημοκρατίας και ΔΕΝ επηρεάζουν τα κέρδη του ΟΠΑΠ.

Το «αμαρτωλό» 1%


Το νέο νομοσχέδιο αφήνει και πάλι στην ευχέρεια του ΟΠΑΠ το 1%, για να διατεθεί σε αθλητικές και φιλανθρωπικές χορηγίες, το οποίο αφαιρείται από τα έσοδα που υπολογίζονται για την Κυπριακή Δημοκρατία (αντί για 27,5% η Κύπρος εισπράττει 26,5%).

Ο νόμος θα έπρεπε να καθορίζει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εισπράττει το συνολικό ποσοστό (27,5% σε αυτήν την περίπτωση) και θα υποχρεώνεται να διαθέτει το 1% σε παρόμοιες δράσεις, μεταφέροντας την ευθύνη από τα χέρια ενός ιδιωτικού Οργανισμού στα χέρια του κράτους.

Εξάλλου, αυτό το ποσοστό του 1% χρησιμοποιείται από τον ΟΠΑΠ για να επιλέγει αδιαφανώς όποιες δράσεις επιθυμεί να χρηματοδοτήσει και μέσω των οποίων ασκεί πολιτική, όπως έχει αποκαλύψει επανειλημμένως η «24».






πηγη: 24h.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates