.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

Η ΕΘΝΙΚΗ LEASING ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛ ΓΙΑ 25.000.000€ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΚΙNΗΤΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ 2010 ΓΙΑ 26.000.000€(ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ+ΠΤΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ SALE&LEASE BACK...
Άλλαξαν χέρια για 45 εκατ. το πρώην Odeon Star City και το πρώην κτήριο ΔΟΛ !!!




Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες για επαγγελματικά ακίνητα και κυρίως κτήρια γραφείων επιβεβαιώθηκε και χθες Πέμπτη με την πώληση δύο εμβληματικών κτηρίων μέσω διαγωνισμού της Εθνικής Leasing.

Το πρώτο ακίνητο που πωλήθηκε είναι το κτήριο γραφείων στην οδό Μιχαλακοπούλου το οποίο στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πλειοδότησε η Trastor ΑΕΕAΠ προσφέροντας τίμημα 25 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή προσφοράς ήταν 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσφορές κατατέθηκαν άλλες δύο προσφορές, από την Dromeus Capital και από την Dimand.

Σημειώνεται πως το κτήριο της Μιχαλακοπούλου διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα. Τα γραφεία που στέγαζαν τον ΔΟΛ είχαν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής Leasing το 2010 στο πλαίσιο συμφωνίας sale&leaseback έναντι 26 εκατ. ευρώ.

To δεύτερο ακίνητο που πωλήθηκε χθες από την Εθνική Leasing είναι το κτήριο στο νούμερο 111 της Λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity. Πλειοδότης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναδείχθηκε υποβάλλοντας προσφορά 20,05 εκατ. ευρώ η αμερικανική Hines η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και το παραπλήσιο ξενοδοχείο Grand Hyatt (πρώην Ledra Marriott).

Προς πώληση 4 ακίνητα της Prodea

Επόμενο «επενδυτικό ραντεβού» αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για τα 4 ακίνητα, συνολικής αξίας 74 εκατ. ευρώ, που πουλάει η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ.

Πρόκειται για κτήρια γραφείων στην Αθήνα που είναι μισθωμένα στην Εθνική Τράπεζα και τα οποία βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων, στην Κηφισίας στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, στον Πειραιά και στην οδό Ακαδημίας. Στόχος της Prodea είναι να αποκομίσει υπεραξίες από την πώλησή τους καθώς και να μειώσει τον αριθμό των ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της με μισθωτή την Εθνική Τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates