.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΙΝ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠ@@ΡΔΕΛΟ, ΤΣΕΚΑΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣ@ΤΣ@ !!!



Τι γράφει igata.gr :

Οφείλω να το ομολογήσω, ελπίζοντας ότι αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστιν αμαρτία

Απογοητεύτηκα. Πιστεύω ότι τούτος ο λαός -ναι, ο δικός μας- δύσκολα έχει σωτηρία. Μόνο με ένα θαύμα πλέον σώζεται.

Κι αυτό γιατί βλέπω πόσο εύκολο είναι να τον διχάσεις, και πόσο ακόμα πιο εύκολο να τον χειραγωγήσεις. Είναι ένας λαός που έχει χάσει την ταυτότητα του και παραπαίει μεταξύ παλαιών αξιών και αυτοκαταστρεπτικού μοντερνισμού, έχοντας απολέσει την κρίση του (discrimination) την ικανότητα να διακρίνει το ορθό από το λάθος, το ηθικό από το ανήθικο, το λογικό από το παράλογο, το υγιώς επαναστατικό από την μπούρδα της ανατροπής για την ανατροπή. Ένας λαός γενικώς και σχεδόν μονίμως θυμωμένος, όταν κάνει διαλείμματα από τον ωχαδελφισμό.

Μόλις τελειώσαμε με τις κόντρες με τον Τζόκερ, κατά την διάρκεια των οποίων ψηφίστηκε ένα από τα πιο σοβαρά και καταστρεπτικά πολυνομοσχέδια της τωρινής κυβέρνησης, τώρα πιάσαμε τα κορτσόπουλα που αποφάσισαν να κάνουν την “επανάσταση” τους στην παρέλαση και καλά με το βηματισμό Monty Python. Εξέδωσαν και “μανιφέστο” γιατί το έκαναν


Και φυσικά άρχισε ο διχασμός -καλά έκαναν, κακά έκαναν- και με μπόλικο φανατισμό ειδικά από την πλευρά των θυμωμένων επαναστατών “καλά έκαναν”.

Τι πιστεύω; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που θα χαιρόταν να βλέπει αυτό το καραγκιοζιλίκι, όχι εν ώρα παρέλασης, ούτε καν εν ώρα περιπάτου. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το αστείο, ανατρεπτικό, επαναστατικό να βγαίνεις στο δρόμο και να περπατάς σαν ζόμπι, σαν μαστουρωμένος ή σαν μαλάκας. Η χαρά του συστήματος να σε βλέπει να γελοιοποιείσαι τόσο και να χάνεις την αξιοπρέπεια σου!


Λοιπόν, για τις μεν επαναστάτριες του κώλου, σας έχω νέα: ο John Cleese τον οποίο επικαλείστε ως εμπνευστή σας και μέντορα, είναι ένα από τα πλέον συστημικά άτομα της Βρετανίας. Ναι βρε, κωμικός ήταν και σάτιρα μαύρη έκανε, αλλά τα τσέπωνε από αυτό, ήταν το επάγγελμά του. Αυτό που ίσως δεν κάνατε τον κόπο να τσεκάρετε, είναι ποιος ήταν ο πολιτικός ρόλος του John Cleese, στη ζωή του κι εκεί… δεν περπατούσε “περίεργα”.

Ο Cleese, που προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια, είναι ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών πρώην ψηφοφόρος του Εργατικού Κόμματος.

Το 2008, Ο Cleese εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μπαράκ Ομπάμα και στην προεδρική του υποψηφιότητα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως συγγραφέας ομιλιών του. Είστε ΟΚ με αυτό; Γιατί ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Ομπάμα έχει κάνει τόσους πολέμους στις 2 θητείες του, κι έχει σκοτώσει τόσους αμάχους με drones στις επιθέσεις του, που θα μπορούσαν τώρα να περιφέρονται σαν ζόμπις σε παρελάσεις.

Το 2016, ο… “ανατρεπτικός” Cleese υποστήριξε δημοσίως την Brexit στο δημοψήφισμα του 2016 για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά… την έκανε για το Νέβις της Καραϊβικής, την 1η Νοεμβρίου 2018. Άντε γειά, Βρετανοί, πάω στον φορολογικό παράδεισο να περάσω ωραία γηρατειά με όσα μάζεψα, όσο εσείς θα ξεσκίζεστε με το Brexit.

Από τη μια βρίζει τον Τραμπ ως κυνικό, ναρκισσιστή και συντηρητικό ρεπουμπλικάνο, ωστόσο ούτε με τους απέναντι χωρεί στο ίδιο μέρος, αφού κατέκρινε με υπεροψία και ρατσισμό την επιλογή του Sadiq Khan ως δημάρχου του Λονδίνου, επειδή δεν είναι γνήσιος Βρετανός, από σκούφια.

Αυτός είναι ο επαναστάτης Cleese, των οποίων το Βρετανικό και υπεροπτικό χιούμορ επικαλούνται ότι ξεσήκωσαν για να στείλουν το δήθεν αντικαθεστωτικό και αντιμιλιταριστικό μήνυμα τους.

Είναι όμως έτσι;

Όπως έγραψα και πριν, το ατσούμπαλο και παρανοϊκό βάδισμα έχει γίνει μόδα στους κλιματικούς ακτιβιστές και στο αμφιλεγόμενο κίνημα Extinction Rebellion, εκτός και πολλών άλλων γελοιοτήτων, μερικά δάνεια από την εποχή των χίπις.

Όσο για καθεαυτή εκδήλωση με βηματισμό αλά Monty Python, την έχουν κάνει κι αλλού, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Έγινε Πρωταπριλιά και καλά στα πλαίσια αστείου και αυτογελοιοποίησης για να ξεφύγουν, όπως λένε, από τη σοβαρότητα της καθημερινότητας.

Τι θαυμάζεις, λοιπόν; Μια ακόμα ξενόφερτη μαλακία, που σπεύδεις να την ασπαστείς και ακόμα πιο πολύ, σπεύδεις να “την πεις” και σε όποιον δεν σε ακολουθεί.

Χαμένος, είσαι, το έχεις πάρει χαμπάρι; ΚΑΙ lost KAI looser!

Πριν λοιπόν χαρείς με κάποιον που σου λέει ότι θα τα κάνει όλα μπουρδέλο για την ανατροπή, κάνε ένα κόπο να δεις ποια είναι η τσατσά: Η ίδια που σου τα έχει κάνει τη ζωή μπουρδέλο εξαρχής!



igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates