.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΣΕ 24-48 ΔΟΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΣ "ΚΟΦΤΗΣ" ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
Ενώ θα καλύπτει χρέη από κάθε πηγή, δηλαδή και τις οφειλές που προέρχονται από κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.




Νέα, μόνιμη ρύθμιση χρεών στην εφορία σε 24 – 48 δόσεις, από 12 δόσεις που είναι σήμερα, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα, με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να ψηφισθεί μέσα στον Νοέμβριο από τη Βουλή.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε ο υπ. Οικονομικών, καινοτομικό στοιχείο της νέας, πάγιας ρύθμισης για τα χρέη στην εφορία, εκτός από τον τετραπλασιασμό των δόσεων, είναι ότι θα καλύψει χρέη από κάθε πηγή, δηλαδή και τις οφειλές που προέρχονται από κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, στη νέα πάγια ρύθμιση δεν θα υπάρχουν εισοδηματικοί «κόφτες», δηλαδή περιορισμοί στην ένταξη στη ρύθμιση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, αλλά το εισόδημα θα αποτελεί το κριτήριο για να προσδιορίζεται το ύψος και ο αριθμός των δόσεων για κάθε περίπτωση οφειλής.

Δηλαδή, στη ρύθμιση θα μπορούν να εντάσσονται όλοι φορολογούμενοι, αλλά ανάλογα με το εισόδημά τους θα αυξάνει η μηνιαία δόση και θα περιορίζεται ο αριθμός των δόσεων για την εξυπηρέτηση της οφειλής.

Το επιτόκιο για την εξυπηρέτηση του χρέους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα έχει μικρή διαφοροποίηση (αύξηση) όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των δόσεων. Επίσης, η ρύθμιση θα καλύπτει οφειλές όχι μόνο των φυσικών, αλλά και των νομικών προσώπων (εταιρείες).

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates