.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ !!!

ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!




Να κατασχεθούν άμεσα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου και μελών του Δ.Σ. της Folli Folie ζητά η πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που διερευνούν το οικονομικό σκάνδαλο.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που η Αρχή έχει δεσμεύσει από το 2018, όταν ήρθαν στο φως τα πρώτα στοιχεία που οδήγησαν στην κατάρρευση της εταιρείας και την εξαπάτηση των επενδυτών της. Ωστόσο, μία διάταξη στις επικείμενες αλλαγές στους Κώδικες οδηγεί σε αυτόματη ανάκληση αυτής της δέσμευσης και «ξεπάγωμα» των «παγωμένων» σήμερα περιουσιακών στοιχείων των ιδρυτών και διοικούντων την Folli Folie.

Όπως αποκαλύπτει το mononews, η πρόεδρος της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, με έγγραφο που παρέδωσε χθες τόσο στον πρόεδρο όσο και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου ζητά να ενημερωθούν άμεσα ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης (που συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση), η 35η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου (που διενεργεί την ανάκριση για τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις) αλλά και όποιος άλλος δικαστικός λειτουργός διερευνά την υπόθεση, για τις ολέθριες συνέπειες της νέας διάταξης που –εάν ψηφιστεί- τινάζει στον αέρα τις επιβληθείσες δεσμεύσεις της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Η κα Ζαϊρη ζητά από τους δύο δικαστικούς λειτουργούς να κινηθούν άμεσα, βάσει των δυνατοτήτων που τους παρέχει ο νόμος 4457/2018: να μετατρέψουν τις υφιστάμενες δεσμεύσεις σε κατασχέσεις, ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates