.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

"ΔΑΓΚΩΝΑΝ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ, Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ & Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ...ΤΟΥ ΣΔΟΕ !!!



Τι μεταδίδει topontiki.gr :

Πριν από λίγες ημέρες 40χρονος ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας έπινε αμέριμνος τη ρακή του σε καφενείο του Αρκαλοχωρίου όταν τυχαία άκουσε μία συζήτηση και τον έζωσαν τα φίδια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του patris.gr, είχε μόλις ανακαλύψει ότι η γυναίκα που είχε παρουσιαστεί ενώπιόν του ως στέλεχος του ΣΔΟΕ της Αθήνας και είχε καταφέρει να τον «μαδήσει», αποσπώντας συνολικά δεκαέξι χιλιάδες ευρώ για να μπλοκάρει επικείμενο φορολογικό έλεγχο στην εταιρεία του ήταν…απάτη.

Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που χειρίστηκε η Ασφάλεια Ηρακλείου, αφού μετά την καταγγελία του 40χρονου επιχειρηματία, η έρευνα των Αρχών στράφηκε και σε άλλους επιχειρηματίες-επαγγελματίες τους οποίους φέρεται να είχαν προσεγγίσει η 45χρονη δήθεν υπάλληλος του ΣΔΟΕ Αθήνας, ο 37χρονος Σύρος σύζυγός της, ο οποίος δηλώνει διευθυντής εταιρείας εμπορίου υγραερίου, ενώ παράλληλα συστηνόταν συνωμοτικά ως πράκτορας μυστικών υπηρεσιών και ο «κουμπάρος» τους, ένας 46χρονος Ηρακλειώτης.

Τι καταθέτουν οι παθόντες

Κατά την ΕΛΑΣ, η δράση της συμμορίας ξεκινά από τον Μάιο του 2019. Το ζευγάρι και ο… κουμπάρος προσέγγιζαν επιχειρηματίες στον νομό Ηρακλείου και ισχυριζόμενοι ότι η γυναίκα είναι στέλεχος του ΣΔΟΕ Αθήνας, τους ενημέρωναν ψευδώς ότι επίκειται έλεγχος από τη συγκεκριμένη υπηρεσία στην επιχείρησή τους. Τους έπειθαν ή προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι υπάρχει καταγγελία για φορολογικές ατασθαλίες και θα μπορούσαν να παρέμβουν για να μπλοκάρουν τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου οι περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε χθες στη Δικαιοσύνη «αφορούν μικρό μέρος από αυτές που τελέστηκαν καθώς ο τρόπος που μηχανεύτηκε η εγκληματική ομάδα να εξαπατά τους παθόντες δεν δίνει στα θύματα τη δυνατότητα να ελέγξουν εάν μετά την υποτιθέμενη παρέμβασή τους επιτεύχθηκε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Και οι τρεις οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου που άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις για απάτη δια της εν γνώσει παράστασης ψευδών γεγονότων ως αληθινών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και σε απόπειρα καθώς και για συμμορία. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και ζήτησαν αναβολή για σήμερα προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Πάντως η σχέση των… κουμπάρων φέρεται να έχει διαταραχθεί, αφού το ζευγάρι αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο κουμπάρος μπορεί να επικαλέστηκε την ιδιότητα της υπαλλήλου του ΣΔΟΕ εν αγνοία τους ώστε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις.

Εκείνος πάλι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι πράγματι η 45χρονη του είχε συστηθεί ως στέλεχος του ΣΔΟΕ και ο 37χρονος σύζυγος ως… μυστικός πράκτορας και ήθελε να βοηθήσει φίλους και γνωστούς.

Εκβιασμοί και απειλές

Ο 40χρονος ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας από τον όποιο ξεκίνησε η έρευνα της Αστυνομίας υποστηρίζει ότι έφθασαν στο σημείο να τον εκβιάζουν και να τον απειλούν ακόμα και με κλείσιμο της εταιρείας.

«Μετά από λίγες ημέρες με πήρε τηλέφωνο η Μ… και μου ανέφερε ότι θέλει 7.000 ευρώ για να τακτοποιήσει τη δουλειά με το ΣΔΟΕ καθώς το κλιμάκιο που θα έκανε τον έλεγχο ήθελε χρήματα. Εγώ αρχικά είπα ότι δεν είχα τα λεφτά αλλά έγινε φορτική και άρχισε να με απειλεί κιόλας, λέγοντάς μου πλέον ότι μπορεί να μου κλείσουν την εταιρεία.

Εγώ επειδή πίστευα ότι είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ, φοβούμενος, τα έδωσα. Τα χρήματα παραδόθηκαν σε καφενείο στα Πάρτιρα, παρουσία τρίτων». Συνέχισαν να τον πιέζουν και να τον απειλούν και έτσι αναγκάστηκε να δώσει και άλλα χρήματα, όπως λέει.

«Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα τυχαία σε συζήτηση στο Αρκαλοχώρι σε καφενείο και άκουσα ότι ένας Σύρος μαζί με τη γυναίκα του που συστήνεται ως στέλεχος του ΣΔΟΕ έχουν πλησιάσει άτομα και προσπάθησαν να τους φάνε λεφτά». Είδε το προφίλ της δήθεν υπαλλήλου στο facebook, την αναγνώρισε και τότε πια κατάλαβε ότι όλα ήταν απάτη.

Πώς «έγδυσαν» ξενοδόχο

Στην περίπτωση 70χρονου Ηρακλειώτη φέρεται να ανέλαβε δράση ο «κουμπάρος», ο οποίος ήταν φίλος με τον γιο του παθόντα. Τον προσέγγισε, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους συνιδιοκτήτες ξενοδοχειακής μονάδας.

Τον έφερε έτσι σε επαφή με την 45χρονη «υπάλληλο του ΣΔΟΕ», με την υπόσχεση ότι θα παρέμβει εκείνη για να ξεκαθαριστεί η υπόθεσή του. Μία υπόσχεση που κόστισε 5.000 ευρώ. Στον 70χρονο παρουσίασαν τον Σύρο ως στέλεχος της Ιντερπόλ.

Είχε «γατόνι» λογίστρια και τη γλίτωσε


Η τριάδα φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να έβαλε στο μάτι και 49χρονο επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των καυσίμων. Παλιός γνωστός ο «κουμπάρος», πήγε και τον βρήκε δήθεν να τον προστατεύσει από επικείμενο φορολογικό έλεγχο μετά από καταγγελία για εικονικά τιμολόγια.

Το περίεργο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι λίγους μήνες πριν είχαν εμφανιστεί ενώπιόν του ζητώντας του εικονικά τιμολόγια, με τον ίδιο να τους αποπέμπει με ευγενικό τρόπο. Αυτό ήταν κάτι που τον έβαλε σε υποψίες, σε κάθε περίπτωση όμως έκρινε σωστό να επικοινωνήσει με τη λογίστριά του.

«Αμέσως υποψιάστηκε απάτη, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις οι Αρχές ενημερώνουν την επιχείρηση για τον τακτικό έλεγχο με κάποιο έγγραφο».

«Καλλιά στο κράτος παρά σε διεφθαρμένους υπαλλήλους»

Επιχείρησαν να «δαγκώσουν» και 48χρονο ιδιοκτήτη μάντρας αλλά δεν «τσίμπησε». Ο «κουμπάρος» που τον γνώριζε από παλιά, τον πήρε τηλέφωνο και έδειχνε αναστατωμένος, ζητώντας να συναντηθούν επειγόντως.

«Τα κεντρικά του ΣΔΟΕ εντοπίζουν πρόβλημα στα φορολογικά σου και επίκειται έλεγχος» φέρεται να του είπε, υποδεικνύοντάς του την 45χρονη ως τη λύση στο πρόβλημα. Με ένα δεκαχίλιαρο η δουλειά θα έκλεινε καθώς θα έπρεπε να «λαδωθούν» και τα μέλη του κλιμακίου. «Δεν έχω πρόβλημα και δεν δίνω τόσα χρήματα.

Στο κάτω-κάτω αν πράγματι μου γίνει έλεγχος και μου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, θα προσπαθήσω να το πληρώσω με δόσεις και να πάνε τα λεφτά τουλάχιστον στο κράτος και όχι σε διεφθαρμένους υπαλλήλους» φέρεται να είπε ο 48χρονος επιχειρηματίας.

Δεν είχε… γλύκα για γνωστό ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου

Γνωστός ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου πείστηκε από τον «κουμπάρο» να δώσει ένα ποσό της τάξης των 4.000 ευρώ ώστε η 45χρονη υπάλληλος του ΣΔΟΕ να παρέμβει για τη ρύθμιση των χρεών του στην εφορία. Ζήτησαν άλλες έξι χιλιάδες ευρώ αλλά δεν είχε να τα δώσει.

Έκαναν έρευνα αγοράς και ήταν σωτήρια

Τα μέλη της συμμορίας επιχείρησαν να προσεγγίσουν και δύο αδέρφια που διατηρούν επιχείρηση στο Ηράκλειο, με δόλωμα τον επικείμενο φορολογικό έλεγχο. Ζήτησαν 10.000 ευρώ για την παρέμβαση. Οι επιχειρηματίες όμως φρόντισαν να κάνουν την έρευνά τους και έτσι γλίτωσαν τα λεφτά τους.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου κλήθηκε για κατάθεση και γνωστός επιχειρηματίας της Χερσονήσου, όμως δεν εμφανίστηκε.

Σύρος «πράκτορας»: «Έχω πέσει από τα σύννεφα»

Ο 37χρονος πάντως, ο οποίος διαμένει στην Ελλάδα 17 χρόνια και δηλώνει διευθυντής εταιρείας (έχει κατηγορηθεί για διευκόλυνση μεταναστών), ισχυρίζεται ότι υπάρχει οικονομική διαφορά με τον 40χρονο ιδιοκτήτη της τεχνικής εταιρείας για τη μη ολοκλήρωση έργου που του είχε αναθέσει η εταιρεία την οποία εκπροσωπεί ο κατηγορούμενος.

«Μας χρωστάει και βγαίνει και από πάνω. Έχω πέσει από τα σύννεφα». Ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τους υπόλοιπους καταγγέλλοντες και ρίχνει την ευθύνη στον «κουμπάρο». Η συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη δήλωσε ότι οι εντολείς της αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και θα προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates