.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: ΠΟΙΟ ΠΑΓΩΜΑ ;;; ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ
Οι τράπεζες έτοιμες να ανοίξουν τον Ιανουάριο ξανά το θέμα των χρεώσεων !!!



Τι γράφει το capital.gr :

Την προοπτική επιβολής πάγιου μηνιαίου τέλους διαχείρισης στους λογαριασμούς ιδιωτών και επιχειρήσεων, ανοίγει το "πάγωμα" των χρεώσεων που είχαν αποφασίσει να επιβάλουν οι τράπεζες σε μία πληθώρα τραπεζικών συναλλαγών. Το θέμα αναμένεται να ανοίξει τον Ιανουάριο, οπότε το θέμα των τραπεζικών χρεώσεων αναμένεται να τεθεί και πάλι επί τάπητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, κατόπιν χθεσινής, δεύτερης παρέμβασης απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για το θέμα κατά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες την περασμένη εβδομάδα, οι τράπεζες "πάγωσαν" τα σχέδια για την επιβολή αυξημένων χρεώσεων σε κάθε είδους τραπεζική συναλλαγή.

Δεσμεύτηκαν δε, ότι θα επανεξετάσουν την πολιτική τους και πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση θα έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά μία τράπεζα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επιβάλλει από 1ης Νοεμβρίου αυξημένες χρεώσεις σε όλες τις συναλλαγές, είτε στο κατάστημα ή μέσω εναλλακτικών δικτύων.

Οι άλλες τράπεζες δεν είχαν ανακοινώσει παρόμοια πρόθεση, αν και δεδομένα θα προχωρούσαν σε αύξηση των χρεώσεων, εξαναγκαζόμενες από τη μείωση των εσόδων και της κερδοφορίας στον τραπεζικό κλάδο.

Χθες το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου "για τις νέες καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών στα ATM για ανάληψη μετρητών, ακόμα και για πληρωμή της ΔΕΗ", έστειλε μήνυμα στις τράπεζες λέγοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση της ύπαρξης εναρμονισμένων πρακτικών από τις τράπεζες για τις χρεώσεις. "Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι εδώ. Η κυβέρνηση είναι παρούσα", είπε ο υπουργός, ο οποίος είχε ήδη απευθυνθεί αυστηρά στις τράπεζες για το θέμα των χρεώσεων προ ημερών από το βήμα του 11ου Risk Management & Compliance Forum, καλώντας τις τράπεζες να έχουν ευήκοα ώτα στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates