.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ: ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ !!!

 



Τι γράφει το mononews.gr


Οι επτά πολυτελείς κατοικίες της «Παρασάγκας ΑΕ» στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη στη Μύκονο βγαίνουν σήμερα στο σφυρί, όπως και η βίλα του Σπύρου Παζαρόπουλου στη Φτελιά, αλλά και η μονοκατοικία του πρώην χρηματιστή Κώστα Πεντεδέκα στη Φραγκοκλησιά στο Χαλάνδρι.

Έτοιμοι προς διενέργεια είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για επτά πολυτελείς κατοικίες της «Παρασάγκας τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή ΑΕ», με την τιμή πρώτης προσφοράς να διπλασιάζεται στα 11,06 εκατομμύρια ευρώ από τα 5,65 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τα ακίνητα βαρύνονται με προσημειώσεις υποθήκης συνολικού ποσού 37 εκατ. ευρώ υπέρ της Marfin Bank, που ετράπησαν σε υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούλιο του 2020.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο συγκροτήματα με πολυτελείς κατοικίες που έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο, με πισίνες και σειρά από βοηθητικούς χώρους.

Στο πρώτο αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων υπάρχουν 3 κατοικίες (εμβαδού 160- 200 τ.μ) για τις οποίες η τιμή πρώτης προσφοράς αναθεωρήθηκε –ύστερα από προσφυγή της Παρασάγκας στο Πρωτοδικείο Σύρου- σε 1,734 εκατ. ευρώ για την πρώτη (από 928 χιλιάδες ευρώ), σε 1.823 εκατ. ευρώ (από 873 χιλιάδες) για τη δεύτερη και σε 2,05 εκατ. ευρώ (από 1,04 εκατ. ευρώ) για την τρίτη κατοικία.

Στο δεύτερο αγροτεμάχιο 4, 1 στρεμμάτων έχουν ανεγερθεί 4 κατοικίες, εμβαδού από 130- 204 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο συγκρότημα ανέβηκε στα 5,458 εκατ. ευρώ από 2,805 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα στην απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου αναφέρει για την αναθεώρηση της τιμής πρώτης προσφοράς πως: πρόκειται για πολυτελέστατα διαμερίσματα με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, ενώ εσωτερικά η διαμόρφωση των χώρων με πολύ επιλεκτικά υλικά, αυξάνει την αγοραστική τους αξία. Και ακόμα σημειώνει πως οι κατοικίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως επενδυτικό προϊόν υψηλών αποδόσεων. Ενώ αναφέρει πως ανάλογα ακίνητα -20ετίας- στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Διακόφτη πωλούνται προς 7.500- 10.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και ορίζει τα 7.889 ευρώ /τμ για τις κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί.

Παζαρόπουλος

Το ηλεκτρονική σφυρί θα χτυπήσει στις 25 Ιουνίου και για τον κ. Σπύρο Παζαρόπουλο, τον πρώην ισχυρό επιχειρηματία στην αγορά του αυτοκινήτου.

Ο mr Audi βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της βίλας του και δύο ακόμα κατοικιών στην Φτελιά στη Μύκονο. Επισπεύδουσα την εταιρεία ειδικού σκοπού Polis Dania Designated Activity Company, στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank.

Στο οικόπεδο των 4,5 στρεμμάτων της Φτελιάς, με απεριοριστη θέα στο Αιγαίο, βρίσκεται το συγκρότημα με τη βίλα τις κατοικίες και την πισίνα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο 1 εκατ. ευρώ, με το ακίνητο να βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Citibank Int.P.L.C ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, και της Kosmocar ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, και 9,72 εκατ. ευρώ υπέρ της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

Πεντεδέκας

Στις 24 Ιουνίου βγαίνει σε πλειστηριασμό η μονοκατοικία του πρώην χρηματιστή Κώστα Πεντεδέκα, που ανήκει στον ίδιο και τη σύζυγο του Κυριακούλα.

Η μονοκατοικία εμβαδού 446 τμ, αποτελείται από υπόγειο 159 τμ, όπου βρίσκεται play-room 144 τμ, ισόγειο 117 τμ, πρώτο όροφο 117 τμ, και δώμα 51 τμ.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 690 χιλιάδες ευρώ.

Το ακίνητο είναι αποθηκευμένο υπέρ της Alpha Bank για 1,2 εκατ. ευρώ (το 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates