.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

 



Είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στη Βρετανία, αξίας άνω των 130 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αστυνομία του Λονδίνου. Εξειδικευμένοι στις έρευνες για το ξέπλυμα χρήματος αστυνομικοί κατέσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 114 εκατ. στερλινών (132,7 εκατ. ευρώ), με την αστυνομία να κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες κατασχέσεις παγκοσμίως».

Η επιχείρηση έγινε με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν σχετικά με τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές δραστηριότητες. «Τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς, αλλά στον βαθμό που εξελίσσονται η τεχνολογία και οι διαδικτυακές πλατφόρμες, ορισμένοι υιοθετούν πιο σύνθετες μεθόδους για να ξεπλύνουν τα κέρδη τους. Αλλά έχουμε ιδιαίτερα εκπαιδευμένους αξιωματικούς και ειδικές ομάδες που εργάζονται νυχθημερόν για να παραμείνουν ένα βήμα πιο μπροστά», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκράχαμ ΜακΝάλτι.

Η αστυνομία του Λονδίνου είχε προχωρήσει σε κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων αξίας άνω των 47 εκατ. στερλινών (περίπου 55 εκατ. ευρώ) που βρίσκονταν σε χέρια εγκληματιών.

Η ανωνυμία δεν διασφαλίζει

Μία μεγάλη κριτική που γίνεται κατά του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι ότι χρησιμοποιούνται για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες λόγω της ανωνυμίας που διασφαλίζουν για τους κατόχους τους.

Ωστόσο, όπως έδειξε και η πρόσφατη κατάσχεση από τις αμερικανικές Αρχές μεγάλων ποσών σε bitcoin που είχαν ζητηθεί ως λύτρα σε μία απαγωγή, η ανωνυμία δεν διασφαλίζει τους εγκληματίες ότι δεν θα εντοπισθούν και δεν θα κατασχεθούν τα κρυπτονομίσματά τους.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates