.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25/06/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :











Alpha Bank και Εθνική ξεφορτώνουν στους Servicers κόκκινα δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ αντί πινακίου φακής: Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών και ρευστοποιήσεων !!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του banks.com.gr ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Galaxy από τον όμιλο της Alpha Bank, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της στις χρηματιστηριακές αρχές. Προβλέπει: (α) την πώληση στην εταιρεία Airmed Finance DAC του 80% της Θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στη διαχείριση δανείων, Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (η «Νέα Cepal») και (β) την πώληση στην εταιρεία Foxford Capital L5 DAC του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) αξίας 10,8 δισ. ευρώ (οι «Τιτλοποιήσεις Galaxy») (από κοινού με την πώληση της Νέας Cepal, η «Συναλλαγή» ή το “Project Galaxy”). Αναλυτικά: Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (ο «Όμιλος Alpha Bank»), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε., ανακοινώνει την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Galaxy, σύμφωνα με τη δεσμευτική συμφωνία που συνήφθη στις 22.2.2021 με εταιρείες που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner Capital Management LP (η “Davidson Kempner”), αναφορικά με: (α) την πώληση στην εταιρεία Airmed Finance DAC του 80% της Θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στη διαχείριση δανείων, Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (η «Νέα Cepal») και (β) την πώληση στην εταιρεία Foxford Capital L5 DAC του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) αξίας 10,8 δισ. ευρώ (οι «Τιτλοποιήσεις Galaxy») (από κοινού με την πώληση της Νέας Cepal, η «Συναλλαγή» ή το “Project Galaxy”). • Η συνολική αξία (“Enterprise Value”) του 100% της Νέας Cepal ορίστηκε σε 262 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου ποσού Ευρώ 11 εκατ., καταβλητέου μόνο εφόσον η Συναλλαγή πραγματοποιηθεί με μόχλευση. Η Alpha Bank Α.Ε., ενεργώντας ως διοργανωτής και χρηματοδότης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης συμφώ-νησαν να παράσχουν στη Νέα Cepal μακροπρόθεσμο κοινοπρακτικό δάνειο ποσού 105 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα 6,1 δισ. € κόκκινων δανείων της Εθνικής

Θέμα ημερών είναι η οριστικοποίηση του σκανδαλώδους ξεπουλήματος του χαρτοφυλακίου Frontier (που εμπεριέχει εξασφαλισμένα κόκκινα δάνεια) ύψους 6,1 δισ. ευρώ σε τίμημα κάτω του 3% όπως είχαμε γράψει στην Υπέρβαση News της 9ης Ιουνίου. Όπως έγινε γνωστό έκλεισε το deal της διαδικασίας τιτλοποίησης Frontier, καθώς η Εθνική τράπεζα αποφάσισε ποιος από τους 4 ενδιαφερόμενους θα είναι ο πλειοδότης. Ίσως έως τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επομένης να υπάρξουν και ανακοινώσεις. Υπενθυμίζουμε πως οι 4 ενδιαφερόμενοι που υπέβαλλαν δεσμευτική προσφορά είναι η Intrum, Fortress – Bain Capital για την doValue, Cepal – DK και Qualco. Οι δεσμευτικές προσφορές κινήθηκαν στο εξαιρετικά χαμηλό ποσό πέριξ των 165 εκατ. ευρώ. Η Εθνική τράπεζα θα εγγράψει από την τιτλοποίηση οριακά θετικό κεφαλαιακό κέρδος και είναι η πρώτη τιτλοποίηση που δεν επιφέρει ζημία στην τράπεζα.
























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates