.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ: ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ HOSPITALIA & Ο ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!!




Του Άρη Σπίνου

Αρχίζει η δίκη για την μίζα των 3,1 εκ. ευρώ! Στο εδώλιο ο Μαρτίνης μαζί με την σύζυγο του για την υπόθεση της γερμανικής Hospitalia με την κατηγορία την νομιμοποίησης και ξεπλύματος


Στην αίθουσα του 5μελους εφετείου Αθηνών με αριθμό πινακίου 1 θα καθίσει αύριο(σ.σ. σήμερα 16/9) ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας του δημόσιου βίου μαζί με την σύζυγο του Γεωργία με κακουργηματικές κατηγορίες.

Με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μαρτίνη έδειξαν οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της γερμανικής Hospitalia την μίζα που φέρεται ότι έφτασε στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν.

Με το υπ΄αριθμόν 2190/2017 βούλευμα του, το συμβούλιο καθίζει στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγο του, Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού. Η μίζα που φέρεται ότι καταβλήθηκε, ήταν ύψους 3,1 εκ ευρώ, προκειμένου η Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"

Για την υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ωστόσο αποφυλακίστηκε πριν από λίγο διάστημα για λόγους υγείας.


Με 17 χρόνια κάθειρξη πρωτόδικα θα κάτσει ξανά στο σκαμνί του 5μελους εφετείου ο π. υπουργός Ανθόπουλος για τοκογλυφία

Τον Απρίλη του 2020 επρόκειτο να γίνει η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών του πρώην υφυπουργού Ανθόπουλου που φέρεται υπόλογος μαζί με άλλους για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.Η δίκη θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο(σ.σ. σήμερα 16/9) στην αίθουσα Δ'120Γ με αριθμό πινακίου 2.

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους τους τρεις συγκατηγορούμενους του πολιτικού, τότε υπεύθυνους της εταιρείας Namaco που μετονομάστηκε αργότερα σε Gennet, οι οποίοι δικάστηκαν για το αδίκημα της τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τον Γιάννη Ανθόπουλο για συνέργεια σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, επιβάλλοντας σε όλους ποινή 15ετούς κάθειρξης με αναστολή στην έφεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να μεσολάβησε την περίοδο 2002-2005 προκειμένου η ιδιοκτήτρια εταιρίας καπνού Οδέττη Πετρίδη από την Καβάλα, να λάβει τοκογλυφικό δάνειο από την εταιρία των συγκατηγορουμένων του Σερραίου πρώην υφυπουργού , συνολικού ποσού 17,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα καλύπτονταν, σύμφωνα με την κατηγορία, με πλαστά παραστατικά αγοραπωλησιών καπνού. Σε αντάλλαγμα της βοήθειας που παρείχε ο πολιτικός φέρεται να λάμβανε ποσοστό 10% του ποσού κάθε τιμολογίου. Συνολικά, στον Ανθόπουλο που είχε διατελέσει Υφυπουργός Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζεται ότι έλαβε με αυτόν τον τρόπο 1,7 εκατ. ευρώ

Το δικαστήριο είχε διατάξει την κατάσχεση περιουσίας των κατηγορουμένων για συνολικό ποσό 7,4 εκατομμύρια ευρώ, που θεωρεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας. Το ύψος των κατασχέσεων καταμερίζεται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώην Υφυπουργό συμπεριλαμβανομένης της βίλας του στη Βούλα που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε με δανεικά από την καταγγέλλουσα καπνέμπορο , και σε συνολικό ποσό 5,7 εκατομμυρίων ευρώ για τους τρεις συγκατηγορούμενούς του.


πηγη
edolio5.blogspot.com (1) , (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates